Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Иран е излъгал, че

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Иран е излъгал, че
Коментари Харесай

Зеленски: Светът ще разследва терористичното сътрудничество между Русия и Иран

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Иран е излъгал, че е изпратил единствено стеснен брой безпилотни летателни апарати на Русия и съобщи, че силите на Киев смъкват най-малко по 10 от тях всеки ден.

 

През последните седмици Украйна заяви за внезапно нарастване на нападенията с дронове против гражданска инфраструктура, по-специално против електроцентрали и язовири, благодарение на създадени в Иран дронове " Шахед-136 ".

 

Русия отхвърля нейните сили да са употребявали ирански дронове за набези против Украйна. 

 

Във видеообръщение Зеленски отхвърли изказванията за лимитирани ирански доставки за Русия, като съобщи, че единствено в петък Украйна е свалила 11 дрона.

 

" Ако Иран продължи да лъже за очевидното, това значи, че светът ще постави още повече старания да проверява терористичното съдействие сред съветския и иранския режим и какво Русия заплаща на Иран за това съдействие ", сподели той, представен от Reuters.

 

Специалният делегат на Съединени американски щати за Иран Робърт Мали написа в Twitter, че не е правилно, че Иран е изпратил единствено няколко безпилотни самолета. " Те трансферираха десетки единствено това лято и имат военни в окупирана Украйна, които оказват помощ на Русия да ги употребява ", съобщи той.

 

Зеленски, който неведнъж е упорствал съдружниците да дават повече защитни оръжия против самолети и ракети, съобщи, че чака " положителни вести " през идващите седмици, само че не даде детайлности. Той добави, че идната седмица Киев ще стартира акция за набиране на средства за закупуване на морски дронове.

 

Миналия месец двама високопоставени ирански чиновници и двама ирански дипломати обявиха, че Иран е заречен да даде на Русия ракети земя-земя, както и още безпилотни самолети.

 

По думите на иранския външен министър Хосейн Амир Абдолахиан, Техеран и Киев са се договорили да обсъдят изказванията за потреблението на ирански безпилотни самолети, само че украинците не са се явили на диалозите.

 

Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко отговори във Фейсбук, че Абдолахиан популяризира " клевети за хипотетичен отвод от страна на Украйна ", напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР