Украинският президент Володимир Зеленски вечерното си обръщение, за да заяви,

...
Украинският президент Володимир Зеленски вечерното си обръщение, за да заяви,
Коментари Харесай

Зеленски изтъкна дадената от НАТО "база за сигурност" след критиките от Лондон

Украинският президент Володимир Зеленски вечерното си послание, с цел да съобщи, че срещата на върха на НАТО е предоставила на Украйна " основа за сигурност, която не е била постигана до момента ", и я е сложила на пътя към участие в Алианса.

" Това е доста значимо. За първи път от нашата самостоятелност ние създадохме основа за сигурност за Украйна по пътя ѝ към НАТО ", сподели Зеленски, откакто на Запада за поддръжката. Зеленски изясни, че не схваща коментара, изработен от него, а министър председателят Риши Сунак по-късно омаловажи думите на министъра, прочут като един от най-големите поддръжници на поддръжката за Украйна.

, ден откакто назова " неуместно " неполучаването нито на покана за участие в НАТО, нито слагането на времева рамка за това, на срещата на върха на отбранителния съюз във Вилнюс. Впоследствие на Групата на седемте индустриализирани страни Г-7, подкрепено от Европейски Съюз.

 Непоканена, само че не с празни ръце – с какво си потегли Украйна от срещата на НАТО Непоканена, само че не с празни ръце – с какво си потегли Украйна от срещата на НАТО

" Това са съответни гаранции за сигурност, доказани от седемте най-хубави демокрации в света. Никога до момента не сме имали такава база за сигурност и тя е на равнището на Г-7 ", сподели Зеленски. " За тези два дни среща премахнахме всевъзможни подозрения или неясноти по отношение на това дали Украйна ще бъде в НАТО. Ще бъде ", добави той, откакто до последно администрацията му не потвърждаваше, че той ще бъде на срещата, поради неналичието на ясна вероятност за участие.

Президентът изясни, че се връща в Украйна с положителни резултати - нови контракти за доставки на оръжия, в това число ракети, бронетехника и артилерия.

Трета поредна офанзива

Междувременно русия изстреля дронове за трета поредна нощ в и към Киев в четвъртък, и има най-малко една жертва на ударите в столицата. За пожари и падащи парчета бе обявено в няколко региона на града.

В " Телеграм " кметът Виталий Кличко, че тялото на един гражданин е било намерено при потушаване на пожар в историческия столичен квартал Подил. Двама са ранени при рухване на парчета в Дарницкия регион в източната част на града, други двама - в Шевченкивския регион на запад при запалването на балкон.

 Зеленски посочи дадената от НАТО

Според ръководителя на регионалната военна администрация офанзивата е с ирански дронове " Шахед ", часове откакто армията говореше за изстреляни по разнообразни точки на Украйна ракети " Калибър ". Според Серхий Попко са към 10 " непознати цели ".

Повечето безпилотни апарати бяха унищожени и при предходните две офанзиви.

 Украйна заяви за погубен съветски военачалник в Бердянск и нова офанзива против Киев Украйна заяви за погубен съветски военачалник в Бердянск и нова офанзива против Киев
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР