Зеленски уволни служители на украинската военна служба в антикорупционна инициатива

...
Украинският президент Володимир Зеленски уволни в петък служители, отговарящи за
Коментари Харесай

Украинският президент Володимир Зеленски уволни в петък служители, отговарящи за наборната военна служба във всеки регион на страната, позовавайки се на обвинения в корупция, които според него биха могли да се равняват на държавна измяна.

„Уволняваме всички регионални военни комисари“, каза Зеленски в публикация в социалните медии след среща с висшето военно ръководство.

„Тази система трябва да се управлява от хора, които знаят точно какво е война и защо цинизмът и подкупът по време на война е държавна измяна“, добави той.

Киев набира украинци за щурмови батальони за контранастъплението си срещу руските сили в опит да си върне територията, контролирана от войските на Москва.

Ходът отразява усилията на Украйна да пресече подкупите и корупцията като част от широкообхватни реформи, изисквани от западни институции като Европейския съюз, към който Украйна се надява да се присъедини.

„По време на проверката на териториалните центрове за набиране на персонал, правоприлагащите органи разкриха случаи на корупция“, каза президентството в отделно изявление.

В него се казва, че общата мобилизация на Украйна е ключова област, в която инспекторите са разкрили случаи на нечестна игра.

Те „представляват заплаха за националната сигурност на Украйна и подкопават доверието в държавните институции“, се казва в изявлението.

Той добавя, че Съветът за сигурност на Украйна е препоръчал на началника на армията да избере заместници, които имат опит на бойното поле и са били проверени от украинските разузнавателни служби.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР