Украинският президент Володимир Зеленски твърдо отхвърли възможността страната му да

...
Украинският президент Володимир Зеленски твърдо отхвърли възможността страната му да
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Няма да дадем своя територия в името на споразумението

Украинският президент Володимир Зеленски твърдо отхвърли опцията страната му да се откаже от част от територията си в името на спокойно съглашение с Русия.

В обичайното си вечерно видеообръщение Зеленски разкритикува предложенията на някои западни политици Украйна да направи отстъпки на Москва, в това число посредством отвод от своя територия, заяви украинската организация УНИАН.

Той загатна някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър, който на форума в Давос сподели, че Украйна би трябвало да одобри договаряния с Русия, даже в случай че от нея бъдат поискани отстъпки.

Тези " велики геополитици ", които оферират сходни решения, подценяват " ползите на елементарните украинци, на милионите, които в действителност живеят в териториите, които те им оферират да разменят против заблуда за мир " сподели Зеленски, представен от " Асошиейтед прес ".

" Винаги би трябвало да мислим за ползите на хората и да помним, че полезностите не са просто думи ", съобщи украинският водач.

" Интересите на украинците не трябва да бъдат измествани от ползите на тези, които " бързат за поредна среща с диктатора ", сподели той, имайки поради съветския президент Владимир Путин.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР