Украинският президент Володимир Зеленски смята, че страната му ще може

...
Украинският президент Володимир Зеленски смята, че страната му ще може
Коментари Харесай

Зеленски отново призова за доставка на бойни самолети

Украинският президент Володимир Зеленски счита, че страната му ще може да се отбрани от съветските офанзиви с дронове, единствено в случай че получи бойни самолети от западните сътрудници. След следващата серия съветски офанзиви електрозахранването на по-голямата част от страната е възобновено. В Киев американският финансов министър Джанет Йелън разгласи първия транш от следващия пакет финансово-икономическа помощ за Украйна. Весела Владкова осведоми.

Ситуацията на фронтовата линия край Бахмут в Украйна става все по-сложна, предизвести президентът Володимир Зеленски в обичайното си вечерно видеообръщение. Той още веднъж акцентира, че Украйна се нуждае от съвременни изтребители с цел да отбрани небето от съветските офанзиви с ирански дронове.

" Противовъздушната защита е пълноценна, когато има съвременни самолети. Нашите водачи и зенитни подразделения се оправят чудесно. Но ще можем изцяло да защитим нашето небе, когато нашите сътрудници се откажат от авиационното табу ", съобщи Зеленски. Той благодари на финансовия министър на Съединените щати Джанет Йелън, която разгласи по време на изненадващото си посещаване в Киев даването на първите 1 милиард и 250 милиона $ от следващия транш финансово-икономическа помощ от Вашингтон.

Общата стойност на пакета помощ е близо 10 милиарда $.

След диалозите в украинската столица министър председателят Денис Шмигал съобщи, че двамата са разискали стягането на американските наказания против Русия, както и изземването на замразените съветски активи и потреблението им за потребностите на възобновяване на Украйна.

По думите на Йелън обаче, към момента има обилни правни спънки пред цялостното изземване на замразените от глобите активи на Руската централна банка в размер на 300 милиарда $.

А в Женева външният министър Дмитро Кулеба заяви в коридорите на 52-та сесия на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, че работата по основаването на специфичен интернационален арбитражен съд за военните закононарушения и експанзията на Русия продължава.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР