Украинският президент Володимир Зеленски ще изготви списък с оръжия и

...
Украинският президент Володимир Зеленски ще изготви списък с оръжия и
Коментари Харесай

От изтребители F-16 до ракети ATACMS: Зеленски даде на САЩ нов списък, съдържащ "оръжието на победата"

Украинският президент Володимир Зеленски ще изготви лист с оръжия и артикули от първа нужда, от които се нуждае Киев, и ще го показа за разглеждане на група депутати от Камарата на представителите на Съединени американски щати от Републиканската партия при визитата им в Украйна идната седмица.
 
Конгресмените са дали обещание да прегледат листата, заяви CNN, базирайки се на източници, осведомени с детайлностите за срещата на Зеленски с американските законотворци.
 
Зеленски се е срещнал с ръководителя на Комисията по външни работи на Камарата на представителите Майкъл Маккол и още четирима конгресмени и им е споделил, че възнамерява да изпрати лист с желани оръжия, в това число изтребители F-16, нужни за ускорение края на войната с Русия.
 
Според един от източниците почитан американски боен е повторил пред група републикански депутати, че с цел да се помогне на Украйна, ще са нужни изтребители F-16 и ракети с по-голям обхват.
 
" Съществува необятна двупартийна поддръжка сред Съединени американски щати и нашите съдружници от НАТО и европейските съдружници за поддръжка на Украйна против съветската експанзия. Имахме доста продуктивна среща с президента Зеленски. Говорихме най-много за това какви са неговите потребности, когато става въпрос за спечелването на тази война. И той даде на тази делегация лист с оръжия, от които Украйна се нуждае, с цел да победи ", съобщи Маккол пред Конгреса след визитата си.
 
CNN напомня, че зад кулисите измежду републиканците стартира да се оформя проект, който вижда възможна победа за Украйна като единствен път напред. Те имат намерение да засилят натиска върху президента Джо Байдън да промени решението си и да изпрати на Украйна F-16 и ракети с по-голям обхват.
 
Тази част от републиканците има намерение по едно и също време да смаже опозицията в своята партия, която е за понижаване на поддръжката за Украйна.
 
Председателят на Камарата на представителите републиканецът Кевин Маккарти към този момент се пробва да резервира неутрална позиция в разногласието в личната си партия. Но Маккол е уверил Зеленски, че ще бъде премислено изпращането на повече оръжия и помощи за Украйна и за това е получил персоналната поддръжка на Маккарти, заяви за CNN източник, осведомен с полемиките.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР