Украинският президент Володимир Зеленски се срещна днес с естонския си

...
Украинският президент Володимир Зеленски се срещна днес с естонския си
Коментари Харесай

Зеленски в Естония: Примирие с Русия ще е от полза само за Москва

Украинският президент Володимир Зеленски се срещна през днешния ден с естонския си сътрудник Алар Карис в Талин, заяви канцеларията на естонския държавен глава в обществената мрежа Х, представена от агенция Укринформ.

" Днес е един доста специфичен ден, в който посрещаме украинския президент Володимир Зеленски в Естония. Нашето мощно другарство е учредено на споделени полезности и идеали, от които постоянно сме били движени - демокрацията и свободата ", написа Карис.

Today is a very special day, as we greet in. Our strong friendship is based on shared values, ideals we drive for are always democracy and freedom.
— Alar Karis (@AlarKaris)
От своя страна, Зеленски съобщи, че вероятно помирение с Русия няма да докара до политически разговор и ще е от изгода единствено за Москва , съобщи Ройтерс.

Очаква се двамата водачи да дадат взаимна конференция. Освен това Зеленски ще се срещне с премиера на Естония Кая Калас и ще произнесе тирада пред естонския парламент.

" Президентът Володимир Зеленски дойде в Естония рано сутринта на 11 януари в границите на обиколката си в балтийските страни ", съобщи външният министър на Естония Маргус Цакна, заяви " Киев Индипендънт ". 

" Даваме мощно обръщение и удостоверение на Украйна, че Естония стои твърдо на тяхна страна и дружно ще спечелим тази война! ", заяви Цакна в X.

It’s a great honour to welcome good friends & allies & in Tallinn
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР