Украинският президент Володимир Зеленски се очаква тази вечер да пристигне

...
Украинският президент Володимир Зеленски се очаква тази вечер да пристигне
Коментари Харесай

Совалката на Зеленски продължава в Париж

Украинският президент Володимир Зеленски се чака довечера да дойде в Париж . Първа за това заяви вестник " Фигаро ", след което и " Ройтерс ".

Според информацията Зеленски ще кацне от Германия още довечера, в 18 ч. локално време и ще ще бъде признат от френския министър-председател Борн. Утре следва и публична среща с президента Емануел Макрон.

Днес Зеленски бе в Германия, където организира среща с канцлера Олаф Шолц и с президента Щайнмайер , а през вчерашния ден бе в Италия.

Припомняме, че на взаимния брифинг с канцлера Олаф Шолц Зеленски съобщи, че работи за коалиция за предоставяне на Украйна на съвременни изтребители . Отдавна украински политици, измежду тях и Зеленски желаят от западните съдружници, с цел да може предстоящата украинска атака да се реализира и на релативно равна основа, защото Русия има превес в небето . До този миг западната помощ включва системи за противовъздушна защита
 Олаф Шолц: Западът ще търси отговорност от Русия
Олаф Шолц: Западът ще търси отговорност от Русия

Зеленски събира коалиция за съвременни изтребители

Днес Зеленски бе награден с премията " Карл Велики "  в Аахен - едно от най-високите държавни оценки на Германия. До последно не се знаеше дали персонално Зеленски ще участва на гала в Северен Рейн-Вестфалия, само че влизайки в залата получи бурни аплодисменти от присъстващите , измежду тях немският канцлер Олаф Шолц и ръководителя на Екологичен потенциал Мецола. Тазгодишната премия " Карл Велики " за заслуги в обединяването на Европа беше присъдена на украинския народ и Владимир Зеленски за отбрана на европейските полезности при отблъскването на нападателната война на Русия.
 Зеленски към папа Франциск: Не може да има тъждество сред жертва и агресор
Зеленски към папа Франциск: Не може да има тъждество сред жертва и агресор

Помолих да осъди съветските закононарушения в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР