Врачанин, живеещ в италианския град Перуджа, разкри за нагла лъжа

...
Врачанин, живеещ в италианския град Перуджа, разкри за нагла лъжа
Коментари Харесай

Врачанин реве в Перуджа: Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев от ИТН излъгаха нагло децата от българско училище /снимки/

Врачанин, живеещ в италианския град Перуджа, разкри за нагла неистина от партия „ ИТН “ към децата от локалното българско учебно заведение. Хората на Слави Трифонов посетили локалната общественост там и ги засипали с обещания, които обаче „ не запомнили “ да изпълнят. 
Първото посещаване било през март предходната година. Тогава в българския клуб в Перуджа гостували сценаристите Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев и младата депутатка от партията Павела Митова. Тогава те разпитали нашенците по какъв начин могат да им оказват помощ. 
Българите се оплакали от разнообразни проблеми и потърсили подпомагане от депутатите. Те им разказали по какъв начин страната не финансира учебните заведения зад граница и за мястото, където се учат нашите деца, се грижи непозната страна. Шоумените изглеждали откровено заинтригувани от проблемите на сънародниците си и дали обещание да спомагат с каквото могат. 
Времето обаче минавало и нищо повече не се чуло от „ Има Такъв Народ “. До ноември предходната година. Тогава в Перуджа още веднъж пристигнали същите трима политици. Те почнали да се оправдават пред българите от спънките, които срещат, до момента в който се пробват да изпълнят обещанията си към тях. На край още веднъж попитали могат ли да оказват помощ с нещо. 
Тогава врачанинът, чието дете учи в българското школо, се обърнал към депутатите. 
„ Аз им споделих то се е видяло, че лъжете! Дайте най-малко някакви книги за децата. Да се учат и да са горди с това, че са българи! Казах им, че има един публицист, който се занимава с история и пресъздава нашите воин по забавен за децата метод. Той гостува постоянно в предаванията по телевизия 7/8, споделя се Иван Тренев. Има хубави книги за Левски и Раковски, които са написани налично и забавно и биха били от изгода за учениците “, споделя мъжът. 
Сценаристите и младата депутатка незабавно се задействали, още там почнали да звънят по телефоните и дали обещание, че ще спомагат да доставят книгите за българските деца. Месеци по-късно обаче резултат по този начин и нямало. Наложило се основателят на българския клуб и учебно заведение в Перуджа да отиде чак до София, с цел да вземе обещаните книги. Там обаче получил единствено два чувала остарели детски книжки, написани от бащата на Ивайло Вълчев, който в миналото е бил публицист.  Обещаните издания за Левски и Раковски останали мираж…
Припомняме, че при старта на политическата кариера на Слави Трифонов и екипа му, българите в чужбина бяха главните им гласоподаватели и точно гласовете зад граница им завоюваха успеха на вота през 2021 година
Ако не друго, то най-малко сънародниците ни в Перуджа са впечатлени от обстоятелството, че очевидно Има Такъв Народ не са прахосници и не пропиляват безсистемно средства от хазната на партията. Те забелязали, че когато гостуват в италианския град, тримата делегати на Слави резервират единствено 2 стаи в локалния хотел Giò Wine e Jazz Area. Едната за Ивайло Вълчев и другата – за Тошко Йорданов и Павела Митова. Нашите сънародници имат вяра, че това сигурно се прави за икономия…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР