Украинският президент Володимир Зеленски разкритикува изненадващо кмета на Киев Виталий

...
Украинският президент Володимир Зеленски разкритикува изненадващо кмета на Киев Виталий
Коментари Харесай

Изненада! Зеленски разкритикува кмета на Киев Виталий Кличко

Украинският президент Володимир Зеленски разкритикува изненадващо кмета на Киев Виталий Кличко, че не се е справил добре със задачата по разкриването на специфични подслони в столицата за хората, останали на мрачно и студено поради съветските офанзиви, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Във вечерното си послание към нацията Зеленски загатна, че Кличко и чиновниците му не оказват задоволителна помощ.

" За страдание, не на всички места органите на локалната власт се оправят добре. В Киев в частност има много недоволства. Нужна е, меко казано, още много работа ", сподели президентът. По думите му в доста от киевските подслони нивото на предоставяните услуги не е задоволително качествено.

" Моля обърнете внимание - хората в Киев се нуждаят от по-голяма поддръжка, много от тях са без електричество по 20 даже 30 часа. Очакваме качествена работа от кметството ", съобщи Зеленски.

Президентът разкритикува и тези, които по думите му са лъгали в формалните си отчети, само че не посочи какво тъкмо има поради.

След съкрушителните съветски удари по енергийната инфраструктура на Украйна управляващите разположиха специфични подслони за хората в потребност, станали известни под името " пунктове на твърдост ". Досега са разкрити общо 4000. Там жителите могат да получат достъп до вода, отопление, интернет и връзка за мобилен телефон.

Направеното от Зеленски изявление е извънредно поради обстоятелството, че от началото на войната той се пробва да основава визия за национално единение и нормално засипва представителите на управляващите с похвали.

Кличко, 51-годишен някогашен професионален боксьор, беше определен за кмет на Киев през 2014 година Засега няма реакция от канцеларията му.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР