Украинският президент Володимир Зеленски разговаря в Киев с британския премиер

...
Украинският президент Володимир Зеленски разговаря в Киев с британския премиер
Коментари Харесай

Борис Джонсън разговаря със Зеленски в Киев

Украинският президент Володимир Зеленски беседва в Киев с английския министър председател Борис Джонсън, съобщи Ройтерс, базирайки се на върховен чиновник от екипа на Зеленски.

" Току-що със среща на четири очи с президента Володимир Зеленски Борис Джонсън стартира визитата си в Киев ", написа във Facebook Андрий Сибиха, заместник-ръководител на канцеларията на президента на Украйна.

Австрийският канцлер Карл Нехамер дойде в Киев, с цел да изрази поддръжката си за украинското държавно управление, съобщи ДПА. Той ще се срещне с президента Володимир Зеленски и кмета на столицата Виталий Кличко. Нехамер има намерение да посети и град Буча, където украинските управляващи оповестиха, че стотици цивилни са били избити от съветските сили.

Визитите на Нехамер и английския министър председател Борис Джонсън в Киев се случва директно след тази на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и външнополитическия началник на Европейски Съюз Жозеп Борел, които бяха там през вчерашния ден.

При идването си в Украйна австрийският канцлер сподели пред публицисти, че зверствата в Буча би трябвало да бъдат изцяло разследвани от самостоятелни интернационалните специалисти. Той съобщи, че задачата на визитата му е да окаже филантропична и политическа поддръжка.

Австрия, която не членува в НАТО, към този момент е предоставила помощ, в това число 10 000 каски и 9000 бронежилетки за мирното население. Същевременно, сходно на Германия, тя е една от страните от Европейски Съюз, които към този момент отхвърлят настояването на Зеленски за възбрана на импорт на съветски газ. Австрия получава 80 % от синьото си гориво от Русия, отбелязва ДПА.

След известни съмнения и сходни ходове на доста други членки на Европейския съюз в края на тази седмица, Виена изгони четирима съветски дипломати.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР