Украинският президент Володимир Зеленски произнесе реч пред лидерите от Г-20,

...
Украинският президент Володимир Зеленски произнесе реч пред лидерите от Г-20,
Коментари Харесай

Зеленски призова лидерите от Г-20 за възстановяване на мира

Украинският президент Володимир Зеленски произнесе тирада пред водачите от Г-20, в която прикани за " възобновяване на мира и ценене на Устава на Организация на обединените нации, както и на правилото за териториалната целокупност на Украйна ", заяви Reuters.    Зеленски сподели във видеоконферентна връзка пред водачите на Г-20, че желае войната да приключи със обективен мир и, че тъкмо в този момент е времето, когато тя би трябвало и може да бъде спряна, оповестява Reuters.   " Искам тази съветска война да приключи заслужено и въз основа на Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право. Украйна не би трябвало да бъде подтиквана да прави взаимни отстъпки с нейната съвест, суверенитет, териториална целокупност и самостоятелност.    Няма да има Мински споразумения-3. Няма да оставим време на Русия да укрепва силите си. Никой няма право да изнудва света с радиационна злополука. Русия трансформира нашата Запорожка АЕЦ в радиационна бомба, която може да избухне всеки един миг. Русия би трябвало неотложно да изтегли всичките си войски от територията на централата ", сподели Зеленски.    Той предложи да се разшири обсегът на деяние на зърнената договорка до пристанищата в Николаевска област. „ Трябва да бъдат наложени ценови ограничавания върху изнасяните от Русия енергийни запаси. Трябва да се обединим към единствения реален модел на замяна на пленници – всички против всички. Русия би трябвало да признае териториалната целокупност на Украйна и да изтегли всичките си войски от страната. Контролът на Украйна върху всички браншове на границата ни с Русия би трябвало да бъде възобновен. Светът би трябвало да поддържа основаването на специфичен арбитражен съд за съветската война против Украйна “, сподели още Зеленски.    „ Русия би трябвало да компенсира на Украйна нанесените вреди за сметка на личните си активи. Трябват ни ефикасни гаранции за сигурност и проектодоговор, наименуван Киевско съглашение за сигурност. Трябва да проведем интернационална конференция, която да утвърди основните детайли на следвоенната архитектура на сигурност в Евро-атлантическото пространство, с цел да се предотврати повтаряне на съветската експанзия. Когато всички антивоенни ограничения бъдат изпълнени, документ, слагащ завършек на войната би трябвало да бъде подписан от страните ", заключи украинският президент.   В профила си във Фейсбук след изявлението си пред водачите от Г-20 Зеленски разгласява украинската формула на мира. Той показва „ набор от решения, които подсигуряват мир за Украйна, Европа и света “.   

Украинският президент Володимир Зеленски произнесе през днешния ден " пламенна, само че подробна " тирада пред водачите от Г-20, написа в Twitter посланикът на Европейския съюз в Индонезия Венсан Пике.  
Ukraine President Zelensky addressing the G20 summit in Bali. Impassioned yet detailed speech calling for the restoration of peace in and respect for the UN Charter, the principle of territorial integrity in Ukraine. pic.twitter.com/fxsXIpsuKV
— Vincent Piket (@DubesUniEropa) November 15, 2022 Преди това индонезийският президент Джоко Видодо, ръководител на срещата на водачите от Г-20, съобщи в речта си на откриването на форума, че в случай че войната не приключи, ще бъде мъчно светът да върви напред. Той не загатна категорично войната в Украйна    Видодо прикани за единение по време на тазгодишното издание на форума и сподели, че блокът не би трябвало да разреши на света да изпадне в още една студена война, а спорът би трябвало да приключи.   Той сподели, че спорът се отразява доста мощно върху доставките на снабдяване и енергийни източници. Светът се изправя пред поредност от рецесии, които изострят съперничествата, добави Видодо.   Срещата на Г-20 би трябвало да успее и не може да се провали, а Индонезия работи за доближаването на огромните разлики сред страните, сподели още индонезийският президент и добави, че същият дух би трябвало да бъде показан от страните участнички, а съдействието е належащо повече от всеки път, с цел да се избави светът.   Съединени американски щати чакат Г-20 да осъди съветската инвазия в Украйна и отражението ѝ върху международната стопанска система в заключителното официално съобщение на срещата на върха на остров Бали, е споделил американски представител, представен от Reuters.   В изказване пред медии преди присъединяване на американския президент Джо Байдън в срещата, представителят е споделил, че множеството страни от Г-20 са постигнали в диалозите си през последните дни консенсус във връзка с позицията им към съветската инвазия в Украйна.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР