Украинският президент Володимир Зеленски призова всички замразени руски активи да

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова всички замразени руски активи да
Коментари Харесай

Зеленски поиска всички замразени руски активи да бъдат прехвърлени на Украйна

У краинският президент Володимир Зеленски прикани всички замразени съветски активи да бъдат трансферирани на страната му, която към този момент близо две години е атакувана от Москва, съобщи ДПА.

(*Видеото е архивно от масираната съветска офанзива в Киев с сряда сутрин)

Той уточни, че е време " да се причинят оптимални систематични вреди на Русия. Това важи изключително за замразените съветски активи както на терористичната страна, по този начин и на обособени лица, свързани с нея ".

" Всичко би трябвало да бъде конфискувано и употребявано за отбрана от терора ", сподели Зеленски.

Украйна работи пламенно с сътрудниците си за взимане на решение по въпроса за съветските активи, като украинският президент сподели, че е разискал тематиката с външнополитическия началник на Европейски Съюз Жозеп Борел, който през вчерашния ден беше в Киев.

Зеленски уточни още, че Украйна ще отвърне на Русия за всяка ракета и всеки дрон камикадзе " Шахед ", изстреляни по нейна територия, съобщи Укринформ.

" В Киев към момента разчистват отломките след съветския удар в сряда заран. Жилищна постройка. Десетки потърпевши. Четирима починали. Съболезнования на околните на жертвите ", сподели президентът.

Президентът уточни, че противников набези са предизвикали жертви и опустошения в Николаевска, Харковска, Лвовска, Днепропетровска, Хмелницка, Киевска и Херсонска област.

" Ще отвърнем за всяка ракета, за всеки " Шахед ", сподели Зеленски.

В сряда сутринта противовъздушната защита смъкна към 20 ракети над Киев и района. В столицата при съветско въздушно нахлуване пострада многоетажен жилищен блок. По-рано беше обявено за четирима починали и 40 ранени, показва Укринформ.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР