Украинският президент Володимир Зеленски призова света да се подготви за

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова света да се подготви за
Коментари Харесай

Зеленски предупреди света за възможна руска ядрена атака

Украинският президент Володимир Зеленски прикани света " да се приготви " за допустимо потребление от Русия на нуклеарно оръжие, по време на изявление пред няколко украински медии, предадоха международните организации.

" Не би трябвало да чакаме момента, когато Русия реши да употребява нуклеарните си оръжия. би трябвало да се подготвим за това ", сподели Зеленски по време на изявлението, излъчено от шест украински осведомителни уеб страницата, както и от канцеларията на президента в Телеграм.

" Не единствено аз, а целият свят, всички страни би трябвало да бъдат обезпокоени ", сподели украинският президент.

Зеленски реагира на мненията, направени по-рано от шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс, който сподели, че поради неуспехите на Русия в Украйна, опасността от потребление на тактически нуклеарни оръжия от Москва не би трябвало да се подценява.

Зеленски сподели още в изявлението, че човешкият живот не значи нищо за Русия.

По въпроса за допустимо потребление от Русия на химическо оръжие украинският президент сподели, че е значимо да сме подготвени, а не да се опасяваме. " Това обаче не е въпрос за Украйна, освен за Украйна, а за целия свят съгласно мен ", добави той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР