Украинският президент Володимир Зеленски призова НАТО за превантивен удар срещу

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова НАТО за превантивен удар срещу
Коментари Харесай

Зеленски призова НАТО за превантивен удар срещу Русия, за да не използва ядрено оръжие

Украинският президент Володимир Зеленски прикани НАТО за предпазен удар против Русия, с цел да се избегне потреблението от Москва на нуклеарни оръжия, предаде  " Укринформ ".

По думите му Алиансът би трябвало да работи, с цел да изключи сходна интервенция от Русия.

" Какво би трябвало да направи НАТО? Да направи невероятно потреблението на нуклеарни оръжия от Русия ", каза държавният глава в послание насъбитие на австралийски политически институт.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че е „ мъчно да се каже “ дали рискът от съветска приложимост на нуклеарни оръжия се е нараснал след неотдавнашните триумфи на украинската войска, само че той остава убеден, че съветският президент Владимир Путин няма да оцелее при такава ескалация на военните дейности, съобщи Евроком.

Говорейки пред представители на Международния проучвателен център в Сидни, Зеленски сподели посредством видеовръзка, че е „ мъчно за руснаците да управляват всичко, което се случва в тяхната страна, тъкмо както не управляват всичко на бойното поле “.

Зеленски сподели още, че Путин схваща, че " светът в никакъв случай няма да елементарни " съветска нуклеарна офанзива.

„ Той схваща, че след потреблението на нуклеарно оръжие към този момент няма да може да избави живота си, уверен съм в това “, сподели Зеленски.

Москва разкритикува изказване на украинския президент Володимир Зеленски пред представители на австралийския мозъчен концерн Институт " Лоуи “, в което той показва позицията си, че НАТО би трябвало да нанесе превантивни удари против Русия, за предотврати всякаква опция тя да употребява нуклеарно оръжие, предава  " Ройтерс ". 

" Как би трябвало да работи НАТО?  Трябва да лиши Русия от опцията да употребява нуклеарни оръжия “, съобщи украинският президент във видеообръщение.

" Още един път насочвам апел към интернационалната общност… Важно е да бъдат нанесени превантивни удари, с цел да схванат руснаците какво ще им се случи, в случай че употребяват нуклеарно оръжие “, посочи Зеленски, само че не посочи удари с какви оръжия има поради.

" Подобни изказвания не са нищо друго, с изключение на апел за започването на още една война с непредсказуеми, чудовищни последствия “, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР