Украинският президент Володимир Зеленски призова днес НАТО да ускори присъединяването

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова днес НАТО да ускори присъединяването
Коментари Харесай

Зеленски: НАТО да ускори приемането на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски прикани през днешния ден НАТО да форсира присъединението на страната му към организацията, с цел да бъде изпратен сигнал към Русия, която незабавно стачкува, на фона на възходящо напрежение към войната в източните региони на страната, съобщи „ Франс прес “.

НАТО е единственият път към завършек на войната в Донбас, територия в източната част на Украйна, обхваната от спор с проруските сепаратисти, написа президентът Зеленски в „ Туитър “. Постът му беше обръщение до генералния секретар на пакта Йенс Столтенберг, след телефонен диалог сред двамата.

., we are committed to reforming our army and defense sector, but reforms alone will not stop Russia. is the only way to end the war in. Ukraine's MAP will be a real signal for
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)

Планът за деяние за присъединение на Украйна ще е същински сигнал към Русия, добави Зеленски.

Няколко минути по-късно Кремъл съобщи, че влизане на Киев в алианса ще утежни спора сред проруските сепаратисти и украинските сили.

„ Силно се съмняваме, че това ще помогне на Украйна да реши вътрешния си проблем. От наша позиция това още повече ще утежни обстановката “, съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„ Когато се приказва за влизане в НАТО, по никакъв метод не би трябвало да се изключва мнението на хората. И в случай че попитате няколкото милиона поданици на самопровъзгласилите се републики, ще разберете, че такова участие в НАТО е надълбоко недопустимо за тези хора “, акцентира прессекретарят на съветския президент, представен от ТАСС.

Говорителят на президента Владимир Путин сподели, че към този момент „ не се следи желание на Киев да се успокои и да се отдръпне от войнствените тематики “.

Русия неведнъж е осъждала разширението на НАТО на изток като опасност за сигурността й.

Призивът на Зеленски беше насочен на фона на засилено руско-украинско напрежение, като Киев упреква Москва в скупчване на войски и техника по северните и източните граници на Украйна, както и на полуостров Крим, който беше анексиран от Русия, отбелязва Агенция Франс Прес.

Размяната на словесни закани и увеличението на въоръжените конфликти с проруските сепаратисти в Донбас пораждат опасения за ескалация на спора, почнал през 2014 година

В диалога си с президента Зеленски Столтенберг е изразил дълбока угриженост от военната активност на Русия в и към Украйна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР