Украинският президент Володимир Зеленски приветства препоръката на Европейската комисия страната

...
Украинският президент Володимир Зеленски приветства препоръката на Европейската комисия страната
Коментари Харесай

Зеленски: Продължаваме проевропейските реформи

Украинският президент Володимир Зеленски приветства рекомендацията на Европейската комисия страната му да получи статут на претендент за участие в Европейския съюз. Руският водач Владимир Путин разгласи, че няма възражения против тези желания на Киев, защото не става дума за боен блок, а за икономическо обединяване и още веднъж окачестви като безсмислени западните наказания, наложени поради съветското навлизане в Украйна.

Зеленски акцентира, че Украйна ще продължи проевропейските промени. В Twitter той благодари на ръководителя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен за рекомендацията за статут на претендент за участие в Евросъюза - решение, което се чака идната седмица, написа Reuters.

От своя страна съветският държавен глава Владимир Путин предизвести, че " Украйна ще се трансформира в полуколония " на западните страни, в случай че се причисли към Европейски Съюз.

На икономическия конгрес в Санкт Петербург съветският водач съобщи, че Евросъюзът е изгубил политическия си суверенитет. " Неговият бюрократичен хайлайф играе по непозната свирка и приема всичко, което му се подреди. Така нанася щета на личните си жители и на стопанската система, и на бизнеса”, сподели той.

Англия ще обезпечи на Украйна " стратегическа устойчивост " против съветското настъпление, даде обещание министър председателят Борис Джонсън при изненадващо си посещаване през вчерашния ден в Киев. Лондон ще помогне също по този начин на да изнесе милионите тонове зърно, блокирани сега поради бойните дейности в Черно море.

Двамата със Зеленски са разискали стягане на глобите против Русия и доставки на още английско оръжие за украинската войска.

Планът на администрацията на американския президент Джо Байдън за продажба на четири огромни безпилотни самолети на Украйна е отсрочен поради страхове, че високотехнологичното съоръжение за наблюдаване може да попадне във противников ръце.

Информацията за евентуалната продажба на дроновете, които могат да бъдат въоръжени с ракети " Хелфайър ", беше обявена при започване на месеца.

Експерти от Пентагона обаче се притесняват, че в случай че технологиите с радари и наблюдаване, с които са оборудвани безпилотните самолети, бъдат хванати от съветските войски, това може да докара до риск за сигурността на Съединените щати.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР