Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в японския град Хирошима за

...
Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в японския град Хирошима за
Коментари Харесай

Зеленски пристигна в Хирошима за срещата на Г-7

Украинският президент Володимир Зеленски дойде в японския град Хирошима за срещата на водачите от Г-7, заяви дипломатически източник, представен от Франс прес.

Самолетът на Френската република, с който Зеленски дойде през вчерашния ден в Саудитска Арабия за срещата на водачите от Арабската лига, кацна на летището на Хирошима, оповестиха публицисти от Франс прес.

По-рано Андрий Ермак, ръководител на канцеларията на Зеленски, представен от Франс прес, заяви, че украинският президент ще беседва с президента на Съединени американски щати Джо Байдън на срещата на водачите от Г-7.

Очаква се двамата да дискутират интернационалната коалиция за образование на украински водачи за хвърчене на изтребители, в това число F-16.

Байдън към този момент разгласи, че ще поддържа такова образование.

Според Ермак това значи, че " скоро Украйна ще разполага с всичко, от което има потребност, с цел да пази небето си ". 

Срещата на върха на Г-7 се организира в миг, когато украинските войски приготвят контранастъпление.

Джо Байдън, който взе участие в срещата на върха на Г-7 в Япония, е уверил събеседниците си в своята „ поддръжка за взаимна самодейност за образование на украински водачи на бойни самолети от четвърто потомство, в това число F-16 “, заяви почитан чиновник на Белия дом.

Това решение беше наречено " историческо " от президента Зеленски, който сподели, че чака с неспокойствие " разискването на практическото осъществяване " на проекта в Хирошима.

Джо Байдън, който играе водеща роля в реакцията на Запада против съветската инвазия в Украйна, е изправен пред възходящ напън да разреши американски самолети на компанията " Локхийд Мартин " да бъдат изпратени в Украйна не с посредничеството на самите Съединени американски щати, а от други страни, които ги имат.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР