Украинският президент Володимир Зеленски посети войските в близост до фронтовата

...
Украинският президент Володимир Зеленски посети войските в близост до фронтовата
Коментари Харесай

Зеленски посети войските в близост до най-трудната фронтова линия

Украинският президент Володимир Зеленски посети войските наоколо до фронтовата линия в източната част на Донецка област, която Русия разгласи за своя преди месеци след нелегално извършен референдум.

В послание към военнослужещите в президентския замък в Киев Зеленски съобщи, че е прекарал деня с войските в Донбас, където се водят най-тежките сражения, и в Харковска област, където украинците са си върнали елементи от територията от съветските сили.

" Хиляди украинци дадоха живота си, с цел да пристигна денят, в който нито един окупационен боец няма да остане в нашата земя и всички наши хора ще бъдат свободни ", сподели той.

Районът, изключително към град Бахмут, сега е главният фокус на яростни боеве и там се водят интензивни сражения, защото Русия се пробва да завземе още територии след поредност от провали на бойното поле в други елементи на Украйна.

Смята се, че и двете страни са понесли тежки загуби в региона. Битката за Бахмут е сравнявана с боевете по време на Първата международна война поради окопите, овъглените дървета и калта, които са се трансформирали в присъща линия там. написа английската медия BBC.

Във вторник вечерта беше обявено за нови съветски удари в централно-източната част на Днепропетровска област. Един човек е бил ранен след удар над индустриален обект в град Кривий Рих. Това се случва след масираните съветски ракетни удари в понеделник, които още веднъж бяха ориентирани към жизненоважна гражданска инфраструктура в страната.

В момента в доста райони на страната има сняг и минусови температури, а милиони хора са без електричество и течаща вода, което поражда опасения, че хората могат да умрат от хипотермия.

Междувременно ден откакто Украйна явно показва нова дарба да прониква на стотици километри в Русия с набези против две военновъздушни бази.

В понеделник Русия заяви, че е била от безпилотни самолети във военновъздушната база Енгелск, където се намира стратегическият бомбардировъчен флот на Москва, както и в база край Рязан. Киев не пое директна отговорност за ударите. Украинският министър на защитата Олески Резников повтори отдавнашна смешка, в която обвиняваше руснаци в немарливост.

" Много постоянно руснаците пушат тук-там, където е неразрешено да се пуши ", сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР