Украинският президент Володимир Зеленски посети в понеделник южния град Херсон.

...
Украинският президент Володимир Зеленски посети в понеделник южния град Херсон.
Коментари Харесай

Мир за цялата ни страна. Зеленски посети освободения Херсон 


Украинският президент Володимир Зеленски посети в понеделник южния град Херсон. Той беше върнат в петък, откакто няколко дни по-рано Русия разгласи,.

На този декор не престават яростните боеве в източните и южните елементи на Украйна, а в освободената Херсонска област работи полицейски час и украинските сили към този момент започнаха да разминират центъра на регионалния град.

“Продължаваме напред ”, сподели Зеленски пред бойци след идването си в Херсон, добавяйки благодарности към НАТО и останалите съдружници на Киев за поддръжката, която му оказват.

“Готови сме за мир, мир за цялата ни страна ”, заключи Зеленски, призовавайки локалното население да се пазят от съветски мини, тъй като обстановката остава “много рискова ”.

Часове по-рано, по време на постоянното си вечерно послание, той съобщи, че украинските следователи са разкрили доказателства за над 400 военни закононарушения, осъществени от съветските окупационни сили в Херсонската област, в това число трупове на цивилни и военнослужещи.

“Руската войска остави след себе си същата диваюина, каквато и в други райони на страната, в които окупира ”, заключи украинският президент. Засега тези негови изказвания не са доказани от самостоятелни източници.

Междувременно Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви, че не престават яростните боеве по източния фронт в Донецка и Луганска области. През последните 24 часа е имало ракетни и артилерийски удари по Суми, Харков, Запорожие, Луганск и Донецк, добави Зеленски.

Южното командване на украинските въоръжени сили съобщи в понеделник, че съветските сили не престават да “нанасят огневи вреди на нашите войски и деокупирани селища по десния бряг на Днепър ”, даже след освобождението на Херсон, което Зеленски разказа като “исторически ден ”.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео   please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР