Украинският президент Володимир Зеленски посети Изюм, който беше освободен от

...
Украинският президент Володимир Зеленски посети Изюм, който беше освободен от
Коментари Харесай

Зеленски изненадващо посети освободения Изюм

Украинският президент Володимир Зеленски посети Изюм, който беше освободен от украински десантчици.

Президентът беше придружаван от заместник-министъра на защитата Анна Маляр, представители на Въоръжените сили и други силови подразделения, взели участие в освобождението на града преди няколко дни. Това оповестява УНИАН, като се базира на информацията на въздушно-десантната Сичеславска бригада във Facebook.

Президентът е участвал на издигането на украинското знаме над постройката на градската администрация и е уважил дружно с военните паметта на починалите с минута безмълвие.

Зеленски е изказал благодарности към бойците, които са си върнали украинските земи.

" Гледката е много потресаваща, само че не е потресаваща за мен, тъй като започнахме да виждаме същите картини като в Буча, в първите освободени от окупацията територии... същите разрушени здания, убити хора ", сподели Зеленски при визитата си в града, цитира го АП.

В същото време от два дни съветските медии предизвестяват, че край Балаклея, освободена малко преди Изюм, украинската страна готви да покаже пред света " Буча 2 ", поради обстоятелството, че Кремъл назова всеобщите гробове там преди месеци " инсценировка ".

По време на контранастъплението на 10 септември украинската войска се придвижи от Балаклея в Изюм, Харковска област, който си върнаха на идващия ден, откакто от март месец беше под съветски надзор. Министерството на защитата на Русия публично призна, че войските й отстъпват от Харковска област.

Според локалната администрация на региона тук са били освободени повече от 40 обитаеми места, а единствено преди ден Зеленски заключи, че при контраофанзивата ВСУ си е върнала 6000 квадратни километра територия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР