Украинският президент Володимир Зеленски посети Авдеевка през декември.Военният анализатор на

...
Украинският президент Володимир Зеленски посети Авдеевка през декември.Военният анализатор на
Коментари Харесай

Украинската армия се изтегля от Авдеевка след масирана руска атака

Украинският президент Володимир Зеленски посети Авдеевка през декември.

Военният анализатор на германския BILD Юлиан Рьопке разгласи преди минути, че украинската войска се изтегля от Авдеевка, Донецка област, оповестява OFFNews.bg.

Според него сега тече мощна съветска атака и нашествениците се придвижват бързо от всички страни. Да се надяваме, че множеството от бойците на ВСУ ще бъдат изведени в точния момент, написа Рьопке. До момента тази информация не е доказана от управляващите в Киев, само че военният сътрудник на BILD се счита за един от най-авторитетните и справедливи анализатори на войната в Украйна.

Украйна заяви, че след месеци на тежки сражения изтегля войските си от някои елементи на източния град Авдeeвка на по-добри позиции, а в борбата са се присъединили закалени в сраженията аварийни бойци от една бригада, оповестява организация " Ройтерс ". Ето какво допълва агенцията:

Русия се пробва да обкръжи и превземе Авдeeвка близо две години след пълномащабното си навлизане в Украйна, а опората на Киев в града наподобява все по-нестабилна, като снабдителните му линии са застрашени.

Превземането на Авдeeвка е от основно значение за задачата на Русия да си обезпечи цялостен надзор над двете провинции, които съставляват индустриалния район Донбас, и може да обезпечи на президента Владимир Путин победа на бойното поле, която да показа пред гласоподавателите, когато се стреми да бъде избран отново идващия месец.

" В Авдeeвка на някои места се организират маневри за евакуиране на нашите елементи на по-изгодни позиции, на някои места за изтласкване на (руснаците) от позициите ", съобщи украинският боен представител Дмитрий Лиховий в коментар по малкия екран.

" Затова главното известие по отношение на всичко това е, че доставките до Авдеевка и евакуацията оттова са затруднени. "

Той съобщи, че военните са задействали " аварийна логистична артерия ", която е била готова авансово.

Една от най-значимите украински бойни единици - Трета щурмова бригада - съобщи, че е била незабавно изпратена в Авдеевка, с цел да укрепи войските на Киев там.

Бригадата, която се състои от щурмова пехота, съобщи, че обстановката в Авдеевка е " адска " и " застрашителна и нестабилна ", само че че е провела рейд против съветските сили в някои елементи на града и е дала тежки жертви.

Миналото лято бригадата взе присъединяване в контранастъплението в Източна Украйна и се сражаваше в борбата за Бахмут - различен град в Източна Украйна, който се задържа в продължение на доста месеци, преди да бъде високомерен през май предходната година.

" Противникът продължава дейната ротация на войските си (около Авдеевка) и разполага нови сили и техника в града ", написа в Телеграм канала на бригадата.

" Ситуацията сега на идването на бригадата беше извънредно сериозна. "

Заместник-командирът на подразделението Максим Жорин съобщи, че боевете са доста по-ожесточени от борбата при Бахмут и че силите на Киев имат числено и оръжейно предимство в Авдеевка.

Руските сили се пробват да настъпят към града от октомври и са го обкръжили от три страни, като са оставили лимитирани пътища за доставяне на украинските войски, които са се окопали там.

Лиховий съобщи, че Русия е съсредоточила към 50 000 военнослужещи на фронта в Авдеевка, а в боевете в града вземат участие съветски тактически щурмови групи, които са дребни, само че усилват числеността си. " Към тях се причисляват и бронирани групи под формата на танкове и друга бронирана техника ", сподели той.

Военните старания на Украйна са изправени пред огромни провокации и неустановеност по отношение на бъдещето на американската военна помощ. Уморените войски, някои от които се борят от съвсем две години и са ситуирани по продължение на просторен 1000-километров фронт, изпитват сериозен дефицит на артилерийски снаряди.

Миналата седмица президентът Володимир Зеленски смени известния си шеф на армията и тази седмица ще посети Франция и Германия, където евентуално ще търси поддръжка за незабавна нова военна помощ.

Авдеевка, където от предвоенното население от 32 000 души са останали по-малко от 1000 поданици, се намира на север от съветския бастион Донецк, над който Украйна загуби надзор през 2014 година, когато привържениците на Москва започнаха въстание.

В града има голям цех за произвеждане на кокс, който е спрял да действа по време на войната.

И двете страни преглеждат Авдийвка като основна за цялостния надзор на Русия над Донецка и Луганска област и като врата към град Донецк, чиито жилищни региони са обстрелвани от Украйна, от време на време от Авдийвка, настояват съветски публични лица, заключава " Ройтерс ".

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР