Украинският президент Володимир Зеленски подписа днес указ, с който официално

...
Украинският президент Володимир Зеленски подписа днес указ, с който официално
Коментари Харесай

Зеленски подписа указ за отказ от преговори с Путин

Украинският президент Володимир Зеленски подписа през днешния ден декрет, с който публично се афишира, че всевъзможни украински договаряния с съветския му сътрудник Владимир Путин са " невъзможни ", само че се оставя отворена вратата за договаряния с Русия, съобщи Ройтерс.
Указът отразява мненията, направени от Зеленски в петък, откакто съветският президент разгласи, че четири окупирани региона на Украйна стават част от Русия, което Киев и Западът нарекоха нелегитимен фарс.
" Той (Путин) не знае смисъла на думите чест и достолепие. Затова сме подготвени за разговор с Русия, само че отпред с различен съветски президент ", сподели в петък Зеленски.
Украинските сили пробиха съветските отбранителни линии на юг и разшириха бързата си контраатака на изток, връщайки си територии в региони, анексирани от Русия.
Путин, който навършва 70 години тази седмица, господства в съветския политически живот от повече от две десетилетия и може да се кандидатира за президентския пост за още два мандата, според конституционните промени, които прокара. Тези промени му дават евентуална опция да остане на власт до 2036 година, показва Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР