Украинският президент Володимир Зеленски планира още промени в рамките на

...
Украинският президент Володимир Зеленски планира още промени в рамките на
Коментари Харесай

Зеленски планира още промени в хода на антикорупционна чистка в администрацията

Украинският президент Володимир Зеленски възнамерява още промени в границите на антикорупционна чистка, написа в. " Гардиън " във връзка изказванията в украински медии за нелегално обогатяване на държавни чиновници около разноските за войната с Русия.
 
Изданието отбелязва, че украинският президент е подхванал огромни кадрови промени на приблизително и високо управническо ниво вследствие на най-шумния корупционен скандал от началото на съветската инвазия, който основава риск от изстудяване на западния възторг във връзка с държавното управление в Киев.
 
Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, съобщи през днешния ден, че е изискал през вчерашния ден от Зеленски да бъде освободен от отговорностите си.
 
" Благодаря на президента на Украйна Володимир Зеленски за доверието и за опцията да правя положителни каузи всеки ден и всяка минута ", написа Тимошенко в " Teлеграм ".
 

 
Тимошенко не уточни причина за оставката си. Украинските медии оповестиха, че оставката на Тимошенко може да е част от кадровите промени, които разгласи Зеленски.
 
В. " Индипендънт " също се концентрира върху абсурда, тресящ Киев. Висши държавни чиновници може да влязат в пандиза, Зеленски прочиства редиците поради корупционен скандал, английското издание.
 
Вестникът разяснява, че абсурдът в Украйна, която от дълго време има проблеми с неприятно ръководство, избухва в миг, в който европейските страни се препират между тях по въпроса за даването на Киев на създаваните в Германия танкове " Леопард 2 ".
 
Германското държавно управление е разграничено, Олаф Шолц опроверга личния си външен министър за " леопардите ", отбелязва в. " Дейли телеграф ".
 
Изданието обръща внимание на обстоятелството, че в неделя външният министър Аналена Бербок е споделила, че Германия няма да пречи на Полша да реекспортира танкове " Леопард " за Украйна, а през вчерашния ден представител на канцлера е настоял, че Варшава ще би трябвало да съблюдава " откритите процедури ", в случай че желае да дава немските танкове на Киев.
 
Натискът на съдружниците от НАТО върху Шолц да даде единодушие за изпращането на машините става все по-голям. Някои даже предизвестяват, че в случай че Берлин продължи да демонстрира отвращение да даде зелена светлина за танковете, това може да сложи под подозрение " надеждността " на Германия като един от главните гаранти за европейската сигурност, акцентира " Дейли телеграф ".
 
Ще има танкове, няма да има танкове: какво се случва с Германия? Това пита риторично в заглавието на аналитична публикация коментаторът на " Вашингтон пост " Исхан Тарур, представен от Българска телеграфна агенция.
 
Авторът на материала отбелязва, че в миг, в който Украйна и съдружниците ѝ интензивно приказват за потребността от ускорено даване на помощ на Киев, Германия е обсъждана като неуверен европейски сътрудник.
 
В публикацията се споделя още, че Берлин прави пречки в миг на внушително геополитическо единение сред страните от Запада.
 
Русия мина в офанзива в Южна Украйна, до момента в който Киев чака оръжие, написа в. " Уолстрийт джърнъл ". Американското издание отбелязва, че боевете в стратегическите южни региони на Украйна, по-специално в Запорожка област, са се ожесточили, като Москва оповестява за придвижване на силите си в този район, до момента в който Киев чака по-тежко въоръжение от западните си съдружници.
 
Вестникът разяснява, че Русия е дала индикации за желанието си да вземе в свои ръце самодейността на бойното поле посредством ново нахлуване, а западни и украински анализатори са алармирали за възходящата значимост на Запорожка област.
 
Тя се състои в това, че една сполучлива украинска атака там би могла да прекъсне връзката сред териториите под съветски надзор и надлежно връзката сред съветските войски в Източна и Южна Украйна. Такава атака би довела и до спиране на сухоземната връзка сред Русия и Крим. Обратно, в случай че съветските сили напреднат в Запорожка област, това би подобрило ситуацията със снабдяването на съветските войски в Южна Украйна и би им дало опция за по-нататъшни настъпателни дейности в украинските територии.
 
Нежеланието на Германия да даде танкове на Украйна заплашва бъдещите продажби на немската военна индустрия и европейското отбранително съдействие, предизвестяват представители на полските и словашките управляващи и хора от отбранителната промишленост, представени от в. " Файненшъл таймс ".
 
По думите им мнението на Берлин по въпроса разрушава доверието в Германия като сътрудник и заплашва бъдещето на взаимните планове в отбранителния бранш, които по този начин интензивно се насърчават сега от Европейски Съюз и НАТО.
 
" Файненшъл таймс " написа, че позицията на Берлин за танковете ускорява изолацията ѝ във връзка с спора в Украйна.
 
Ще мигне ли Германия първа в разногласието за танковете, пита " Франкфуртер алгемайне цайтунг ". Изданието отбелязва, че през днешния ден в Берлин ще има среща сред генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и новия немски министър на защитата Борис Писториус, на която ще бъде разискван и този въпрос.
 
Вестникът разяснява, че в интернационален проект загрижеността по отношение на съмненията на канцлера Шолц нараства, а в същото време разногласието към даването на танковете " Леопард " на Украйна стартира да тежи и на ръководещата коалиция в Берлин.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР