Украинският президент Володимир Зеленски отново заяви, че прекратяването на огъня

...
Украинският президент Володимир Зеленски отново заяви, че прекратяването на огъня
Коментари Харесай

ISW: Зеленски смята, че Путин иска примирие, за да събере нови сили и оръжие

Украинският президент Володимир Зеленски още веднъж съобщи, че прекратяването на огъня в Украйна ще разреши на Русия да възвърне силите и средствата си за бъдещи настъпателни интервенции , както направи преди този момент след началото на съветската инвазия през 2014 година

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW) за обстановката на фронта.

На 8 март Зеленски съобщи, че прекъсването на бойните дейности в Украйна би представлявало съществено предизвикателство и проблем както за Украйна, по този начин и за цяла Европа.

Зеленски означи, че Русия би имала изгода от пауза или преустановяване на огъня, защото съветските сили биха употребявали паузата, с цел да усъвършенстват военните и общите военни старания на Русия, в това число посредством образование на своите бойци, доста от които се разполагат на фронтовата линия с доста слаба подготовка. Зеленски също по този начин съобщи, че съветските сили страдат от дефицит на ракети, артилерия и дронове, заради което Русия се доставя с тези оръжия от Северна Корея и Иран и би трябвало да възвърне запасите си.

Зеленски съобщи, че по сходен метод Русия се е възползвала от предварителното заледяване на войната през 2014 г . и е съумяла да построи оръжията си, да натрупа сили и да нахлуе още веднъж в Украйна през 2022 година

ISW продължава да прави оценка, че всяко преустановяване на огъня в Украйна би било от изгода за Русия, защото ще ѝ даде време да се възвърне и прегрупира за бъдещи настъпателни интервенции, да усъвършенства командването и контрола, да приложи поуките от опита в Украйна и да попълни запасите на съветските сили по метод, който е извънредно сложен за осъществяване, до момента в който се водят високоинтензивни бойни дейности .

Зеленски също по този начин декларира, че задачата на съветския президент Владимир Путин е освен да окупира цяла Украйна, само че и да я лиши от самостоятелност и да я интегрира в Русия със силови или политически средства.
 Путин е на историческа задача и няма да спре, до момента в който не бъде дефинитивно надвит
Путин е на историческа задача и няма да спре, до момента в който не бъде дефинитивно надвит

Извратените имперски причини на Путин заплашват всяка страна

Представители на Кремъл, в това число Путин, неведнъж са посочвали, че Русия се надява да окупира по-голямата част от Украйна, в случай че не и цялата, и да отстрани украинската държавност и самостоятелност .

Путин също по този начин дефинира географски историческите " съветски " земи - характерност, която Кремъл употребява, с цел да оправдае пълномащабното си навлизане в Украйна - като обхващащи някогашната Руска империя и Съветския съюз.

Възможно е някои съветски сили да са подобрили тактическите си качества и да са употребявали лимитирана тактическа изненада през последните седмици на съветските старания за завладяване на Авдеевка, което допуска, че определени детайли от съветската войска може да са усвоили тактически акомодации от провеждането на настъпателни интервенции в Украйна.

На 8 март украинският боен наблюдаващ Костянтин Машовец разгласява ретроспекция на съветските старания за завладяване на Авдеевка, в която декларира, че съветските сили са съумели тактически да се прегрупират и да реалокират тактическия фокус на настъпателните си интервенции от региона северно от коксохимическия цех в северозападната част на Авдеевка към регионите наоколо до североизточната част на Авдеевка.
 Путин се хвали с модернизацията на нуклеарната триада на Русия
Путин се хвали с модернизацията на нуклеарната триада на Русия

95% от съветските стратегически нуклеарни сили са актуализирани

Машовец съобщи, че съветските сили са постигнали това прегрупиране и тактическо изместване, без украинските сили да осъзнаят изцяло, че прегрупирането е изместило тактическия фокус на Русия.

Първоначално съветските сили са почнали обръщането си през Авдеевка, откакто са постигнали тактически триумфи в североизточната част на Авдеевка, и отчетът на Машовец допуска, че съветските сили може да са напреднали в региона заради някаква тактическа изненада .

Дори и лимитираната тактическа изненада, при която атакуващите сили ангажират бранителите във време, на място или по метод, за който бранителят не е квалифициран, е удивително развиване, като се има поради, че и съветските, и украинските сили имат необятна видимост по цялата фронтова линия.

Затова заслужава внимание способността на съветските сили да реализират детайли на тактическа изненада в такава оперативна конюнктура с малко или никакво прикритие.
 ISW: Украйна се опълчва на вероломната експанзия на Путин
ISW: Украйна се опълчва на вероломната експанзия на Путин

Русия си върна самодейността на бойното поле

ISW не е следила други скорошни забележителни случаи на реализиране или потребление на тактическа изненада от съветските сили. Съобщената съветска дарба да направи това наоколо до Авдеевка не е безусловно показателна за по-широк съветски потенциал.

Руските сили са посочили лимитирано адаптиране на тактическо равнище в някои браншове на фронта, само че продължаващите необятно публикувани съветски тактически неуспехи в цяла Украйна допускат, че съветското военно командване не е усвоило и популяризирало всички вероятни тактически акомодации измежду всички разнообразни съветски групировки сили, настоящи в Украйна .

Командващият украинските военновъздушни сили генерал-лейтенант Николай Олешчук съобщи на 8 март, че украинските сили постоянно нападат съветски изтребители.

Олешчук съобщи, че съветските сили не престават да нанасят управляеми въздушни удари по украинските фронтови позиции, само че че съветските самолети " към този момент не смеят " да летят прекомерно покрай фронтовата линия и че неотдавна украинската противовъздушна защита се е пробвала да удари съветски аероплан от разстояние над 150 км.
 Русия на Путин може да оцелее единствено посредством война
Русия на Путин може да оцелее единствено посредством война

Не искахме да забележим културата на войната, която се наложи в Русия, с милитаризацията на обществото и култа към бруталността, който е все по-екзалтиран

Олешчук съобщи, че неотдавнашните известия за свалянето на съветски самолети за далечно радиолокационно разкриване А-50 и изтребители Су-34 и Су-35 са предиздвикали съветските сили " доста да понижат " честотата на съветските въздушни удари в Украйна.

ISW обаче не е забелязала неоспорими доказателства, че темпото на съветските удари с неуправляеми плаващи бомби е намаляло.

Неотдавна " Форбс " заяви, че съветските самолети правят по 100 или повече излитания дневно за нанасяне на удари с неуправляеми плаващи бомби по украински позиции на разстояние 25 благи (около 40 км), което демонстрира, че съветските самолети не престават да нанасят относително огромен брой удари с плаващи бомби в Украйна макар изказванията на Украйна за събаряне на такива самолети.

Европейските сътрудници на Украйна не престават да поставят старания за изпращане на спомагателна помощ и материали за Украйна. На 8 март чешки публични лица обявиха, че сътрудниците на Украйна са събрали задоволително средства, с цел да закупят първата партида от 300 000 снаряда , които ще бъдат изпратени на Украйна " през идващите седмици ".
 По случай 8 март Путин помилва 52 наказани дами
По случай 8 март Путин помилва 52 наказани дами

Помилвани са най-вече дами с малолетни деца, бременни, както и такива, чиито родственици вземат участие в специфична военна интервенция

Чешката република управлява самодейността за закупуване на 800 000 снаряда за муниции отвън Европа и доставянето им в Украйна.

Изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскис съобщи на 8 март, че Европейският съюз (ЕС) ще изпрати първия транш от 4,5 милиарда евро (около 4,9 милиарда долара) на Украйна през март, а през април ще изпрати 1,5 милиарда евро (около 1,6 милиарда долара) като част от авансово оповестения от Европейски Съюз пакет за поддръжка в размер на 50 милиарда евро (около 54,7 милиарда долара) за интервала 2024-2027 година

Управителният съвет на Международната организация за атомна сила (МААЕ) утвърди резолюция, призоваваща Русия да се отдръпна от Запорожската атомна електроцентрала (ЗАЕЦ), с което подкопава напъните на Русия да употребява МААЕ и други интернационалните организации, с цел да узакони окупацията на централата.

Резолюцията на МААЕ от 7 март приканва за незабавно евакуиране на целия съветски забранен боен и различен личен състав от АЕЦ-a и за връщането на АЕЦ -aпод цялостен украински надзор.

В резолюцията се показва и забележителна угриженост за нестабилната обстановка със сигурността в АЕЦ по време на въоръжения спор, в това число неналичието на дипломиран личен състав, пропуските в плануваната и превантивна поддръжка, неналичието на надеждни вериги за доставки, уязвимото водоснабдяване за изстудяване на нуклеарните реактори на АЕЦ и инсталирането на противопехотни мини сред вътрешния и външния периметър на АЕЦ.
 WSJ: Документ от 2022 година разкрива наказателните условия на Путин за мир
WSJ: Документ от 2022 година разкрива наказателните условия на Путин за мир

Документът обрисува по какъв начин договарящите от двете страни се стремят да сложат завършек на боевете

Усилията на Украйна за поощряване на дамите да служат в украинските въоръжени сили не престават, което разрешава на Украйна да се възползва от по-широка мобилизационна база за военните си старания.

Украинският боен медиен център заяви в чест на Международния ден на дамата 8 март, че към януари 2024 година в украинската войска служат над 45 500 дами , в това число повече от 13 000 дами, изпълняващи бойни функционалности.

Преди това украински публични лица оповестиха, че към ноември 2023 година над 5000 дами са служили интензивно във фронтовите бойни зони.

ISW по-рано означи, че Украйна не е призовавала дами, само че все пак украинските дами се записват на доброволна военна работа, в това число на бойни функции, и че украинското общество наподобява е мобилизирано от националното предпочитание за отбрана на Украйна, което е задоволително мощно, с цел да докара толкоз доста украински дами покрай и на бойното поле по лично предпочитание.

Руските участници в осведомителното пространство се концентрират върху отразяването на последните събития към губернатора на проруската молдовска самостоятелна област Гагаузия Евгения Гуцул и популяризират измежду по-широка публика разказите на Кремъл, ориентирани към дестабилизиране на Молдова. Гуцул се завърна от Русия в Кишинев на 8 март без произшествия и стотици поддръжници се събраха да я посрещнат на летището.
 Джанет Йелън: Бездействието на Съединени американски щати е подарък за Путин и Иран
Джанет Йелън: Бездействието на Съединени американски щати е подарък за Путин и Иран

Докато Камарата продължава да се влачи, Русия печели позиции

Санкционираният от Съединени американски щати прокремълски молдовски политик Илан Шор съобщи на 7 март, че молдовските управляващи ще арестуват Гуцул при идването ѝ в Молдова , откакто Главната прокуратура на Молдова обществено съобщи, че молдовските управляващи са събрали задоволително доказателства за присъединяване на Гуцул в неуточнени престъпни действия.

Информационната работа на Кремъл ТАСС следи от близко завръщането на Гуцул в Молдова на 8 март, като оповестява, че Гуцул е декларирала, че Молдова би трябвало да има другарски връзки с Русия и е разкритикувала молдовския президент Мая Санду след идването си на летището в Кишинев.

Необичайно огромен брой съветски военни блогъри оповестиха за завръщането на Гуцул в Молдова и разпространяваха общоприетите разкази на Кремъл, ориентирани против молдовското държавно управление.
 Путин включи окупираните украински области в Южния боен окръг
Путин включи окупираните украински области в Южния боен окръг

Ленинград и Москва стават обособени военни окръзи

Подобен модел на активност би могъл да свидетелства за централно ръководена осведомителна интервенция на Кремъл. ISW продължава да прави оценка, че засиленият фокус на Кремъл върху разпространението на дестабилизиращи разкази за Гагаузия след неотдавнашното реторично концентриране върху другия проруски район на Молдова - сепаратистката република Приднестровие, демонстрира, че Кремъл се стреми да попречи на Молдова да се интегрира в Европейски Съюз.

Неотдавнашно съветско държавно социологическо изследване демонстрира, че Кремъл се стреми авансово избраното " равнище на поддръжка " на съветския президент Владимир Путин да бъде към 80 % на идните президентски избори на 17 март, с цел да показа Путин като законно известен и да употребява изборите през март за легитимиране на идващия му мандат.
 Всемогъщ ли е Путин?
Всемогъщ ли е Путин?

Владимир Путин ръководи най-големият свръхзвуков нуклеарен бомбардировач в света

Фондът " Обществено мнение ", съветска държавна социологическа институция, заяви на 7 март, че към 83% от интервюираните руснаци гледат позитивно на Путин и че към 82% възнамеряват да гласоподават за него на идните президентски избори.

На 5 март Фондация " Обществено мнение " разгласява резултатите от друго изследване, в което се твърди, че 83% от руснаците възнамеряват да гласоподават на идните избори.

Данните на Фондация " Обществено мнение " са в сходство с неотдавнашните известия на съветските опозиционни издания, съгласно които Кремъл цели да показа изборите като такива със 70-80% изборна интензивност и Путин да завоюва изборите с 80% от гласовете .

Кремъл евентуално употребява изказванията за висока изборна интензивност и поддръжка за Путин, с цел да сътвори осведомителни условия за показване на съветското общество като решително обединено към Путин и неговата стратегия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР