Украинският президент Володимир Зеленски отново отрече да е постигал с

...
Украинският президент Володимир Зеленски отново отрече да е постигал с
Коментари Харесай

Зеленски отрече договорка с Тръмп услуга за услуга

Украинският президент Володимир Зеленски още веднъж отхвърли да е реализирал с американския си сътрудник Доналд Тръмп сделка " услуга против услуга " по отношение на отпущането на военна помощ за Украйна, съобщи Франс прес.
" Не съм разговарял по този метод с американския президент Тръмп: аз ти давам това, ти ще ми дадеш това ", съобщи Зеленски в изявление, оповестено или обявено за издание през днешния ден в изданията " Шпигел ", " Тайм ", " Монд " и " Газета виборча ".
Зеленски посочи, че изобщо не схваща обвиняванията в шантаж против Тръмп в границите на следствието за импийчмънт в Съединените щати и че " не желае да основава усещането, че ние /в Украйна/ сме просяци ".
Скандалът, предизвикал следствието за импийчмънт, стартира поради телефонен диалог на Тръмп със Зеленски на 25 юли. Подозира се, че по време на диалога Тръмп е шантажирал Киев, обвързвайки даването на военната помощ за Украйна със започването на следствие против някогашния американски вицепрезидент Джо Байдън и сина му, заемал управническа позиция в украинска газова компания, отбелязва Франс прес.
Постоянният представител на Съединени американски щати в Европейски Съюз Гордън Сандланд съобщи, че е имало " услуга за услуга " според настояванията на президента Тръмп, напомня Франс прес.
В изявлението Зеленски показва сдържаност във връзка с плануваната за 9 декември среща за Украйна в Париж, на която той ще се срещне за първи път с съветския президент Владимир Путин. Според украинския водач прекъсването на спора с проруските сепаратисти в Източна Украйна може да бъде обсъждано едвам след прекосяването през няколко предварителни стадия - замяна на пандизчии, същинско прекъсване на огъня и изтеглянето на всички въоръжени сили, с цел да бъдат проведени локални избори в конфликтната зона.
" Ако тези три въпроса бъдат решени, тогава ще забележим дали всички желаят да сложат завършек на войната. Що се отнася до нас, ние сигурно го желаеме, само че ще забележим дали Русия в действителност също го желае ", посочи Зеленски.
Предстоящата среща ще е първата в по този начин наречения Нормандски формат /Русия, Украйна, Франция и Германия/ от 2016 година и ще има за цел реализиране на напредък в мирния развой в Източна Украйна, където войната лиши живота на над 13 000 души.
Русия и Украйна са в спор от 2014 година, когато на власт в Киев пристигнаха прозападни политици. Последва анексията на Крим от Москва и войната сред украинските сили и проруските сепаратисти в Източна Украйна.
Междувременно стана ясно, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп няма да изпрати собствен представител на чуванията по процедурата за импийчмънт тази седмица, заяви Белият дом, съобщи Ройтерс.
Предвожданата от демократи комисия по юридическите въпроси към Камарата на представителите бе дала на Тръмп период до през вчерашния ден да отговори дали ще изпрати юрист чуването в сряда.
" Не може да се чака да участваме в чуване, в случай че очевидците още не са посочени и е неразбираемо дали правната комисия ще обезпечи на президента обективен развой ", се споделя в писмо на Белия дом до ръководителя на комисията Джеролд Надлър.
Правната комисия би трябвало да изготви юридическата основа, върху която могат да стъпят обвиняванията против Тръмп за задачите на процедурата по импийчмънт.
Тръмп е упрекван, че е оказал напън върху Украйна да стартира следствие против неговия политически конкурент Джо Байдън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР