Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли категорично възможността страната му да

...
Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли категорично възможността страната му да
Коментари Харесай

Зеленски срещу Кисинджър: Геополитик от миналото, няма да дадем украинска земя срещу илюзия за мир -

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли изрично опцията страната му да отстъпи свои територии, с цел да подписа спокойно съглашение с Русия. Той разкритикува някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър, който на форума в Давос сподели, че Украйна би трябвало да одобри договаряния с Русия, даже в случай че от нея бъдат поискани отстъпки.

Тези " велики геополитици ", които оферират сходни решения, подценяват " ползите на елементарните украинци, на милионите, които в действителност живеят в териториите, които те им оферират да разменят против заблуда за мир ", сподели Зеленски, представен от АП. Винаги би трябвало да мислим за ползите на хората и да помним, че полезностите не са просто думи, съобщи украинският водач.

Той изрази неразбиране от това, че макар " съветските ракети... макар десетките хиляди убити украинци... макар Буча и Мариупол, макар разрушените украински градове ", в " Давос от дълбокото минало изскача да вземем за пример господин Кисинджър и споделя, че трябвало било да се даде на Русия парче от Украйна ". За да не се отчужди Русия от Европа. Имам възприятието, че за господин Кисинджър годината не е 2022-та, а 1938. И той си е мислел, че приказва не с аудиторията в Давос, а в тогавашен Мюнхен, съобщи Зеленски, представен от Българска телеграфна агенция. 

Интересите на украинците не трябва да бъдат измествани от ползите на тези, които " бързат за поредна среща с диктатора ", сподели той, като засяга съветския президент Владимир Путин.

Тел Авив забрани доставката на ракети Spike, създадени в Германия по израелски технологии, за Украйна , заяви УНИАН, като се базира на Axios.

В отчета на израелски високопоставени чиновници се отбелязва, че Амир Ешел от министерството на защитата се е срещнал преди две седмици във Вашингтон със заместник-министъра на защитата на Съединени американски щати, с цел да обсъдят съдействието в региона на сигурността. 

Амир Ешел акцентира, че страната няма да се съгласи на сходна стъпка, защото Израел трансферира на Украйна единствено несмъртоносна военна техника.

Тел Авив е угрижен, че в случай че съветски бойци ще бъдат убити с оръжие, създадено по израелска технология, Русия може да навреди на ползите на сигурността на Израел в Сирия. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР