Украинският президент Володимир Зеленски описва в интервю за сп. Тайм

...
Украинският президент Володимир Зеленски описва в интервю за сп. Тайм
Коментари Харесай

Руските сили са били на косъм да заловят или убият Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски разказва в изявление за сп. " Тайм " по какъв начин съветските сили са били покрай залавянето или убийството му в първите часове на нашествието.

Пред репортера Саймън Шустер Зеленски разказва по какъв начин съветските войски са били близо до реализирането на проектите си да завладяват държавния квартал в първия ден на нахлуването, да заловят президента и фамилията му.

След като бомбардировките почнали, той и брачната половинка му Елена Зеленска отишли да кажат на 17-годишната си щерка и 9-годишния си наследник да се приготвят да изоставен дома си, до момента в който в близост се чували детонации. Украинските военни споделили на президента, че съветски щурмови екипи са се спуснали с парашути в Киев, с цел да убият или заловят него и фамилията му.

С рухването на нощта в първия ден на войната към държавния квартал избухват престрелки, написа Шустер. " Охранителите вътре в комплекса изгасили осветлението и донесли бронежилетки и автомати за Зеленски и към дузина негови помощници ".

Според Шустер съветските войски са създали два опита да щурмуват комплекса, до момента в който фамилията на Зеленски към момента е било вътре.

На идната вечер, откакто отхвърля предложенията да отиде на по-сигурно място - в това число да бъде евакуиран от американски и английски сили, което би му разрешило да сътвори държавно управление в заточение - Зеленски излиза на двора, с цел да запише известното към този момент видеосъобщение на телефона си.

В оня миг Зеленски споделя, че в действителност е осъзнал ролята си във войната. " Разбираш, че те следят ", споделя той пред списанието. " Ти си знак. Трябва да действаш по метода, по който би трябвало да работи президентът ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР