Украинският президент Володимир Зеленски описва в интервю за сп. „Тайм“

...
Украинският президент Володимир Зеленски описва в интервю за сп. „Тайм“
Коментари Харесай

Зеленски: През първите часове на инвазията руските сили бяха на косъм да ме заловят

Украинският президент Володимир Зеленски разказва в изявление за сп. „ Тайм “ по какъв начин съветските сили са били покрай залавянето или убийството му в първите часове на нашествието, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пред репортера Саймън Шустер Зеленски разказва по какъв начин съветските войски са били близо до реализирането на проектите си да завладяват държавния квартал в първия ден на нахлуването, да заловят президента и фамилията му. След като бомбардировките почнали, той и брачната половинка му Елена Зеленска отишли да кажат на 17-годишната си щерка и 9-годишния си наследник да се приготвят да изоставен дома си, до момента в който в близост се чували детонации. Украинските военни споделили на президента, че съветски щурмови екипи са се спуснали с парашути в Киев, с цел да убият или заловят него и фамилията му.

С рухването на нощта в първия ден на войната към държавния квартал избухват престрелки, написа Шустер. " Охранителите вътре в комплекса изгасили осветлението и донесли бронежилетки и автомати за Зеленски и към дузина негови помощници ". Според Шустер съветските войски са създали два опита да щурмуват комплекса, до момента в който фамилията на Зеленски към момента е било вътре.

На идната вечер, откакто отхвърля предложенията да отиде на по-сигурно място - в това число да бъде евакуиран от американски и английски сили, което би му разрешило да сътвори държавно управление в заточение - Зеленски излиза на двора, с цел да запише известното към този момент видеосъобщение на телефона си. В оня миг Зеленски споделя, че в действителност е осъзнал ролята си във войната. " Разбираш, че те следят ", споделя той пред списанието. " Ти си знак. Трябва да действаш по метода, по който би трябвало да работи президентът ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР