Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че страната му ще спечели

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че страната му ще спечели
Коментари Харесай

На 9 май Зеленски се зарича да не даде нито късче украинска земя за Русия

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че страната му ще завоюва войната с Русия и няма да отстъпи никаква част от територията си, съобщава " Ройтерс ".

Той направи изказването си във връзка 9 май - деня, в който се отбелязва успеха над нацистка Германия през Втората международна война.

" В Деня на успеха над нацизма ние се борим за нова победа. Пътят към нея е сложен, само че не се съмняваме, че ще победим ", посочва Зеленски в документално послание.

Русия, която нахлу в Украйна на 24 февруари, също отбелязва годишнината от победата на Съветския съюз във Втората международна война. Президентът Владимир Путин ще управлява парада, в който ще вземат присъединяване войски, танкове, междуконтинентални балистични ракети и други на Червения площад в Москва и да произнесе тирада.

Зеленски акцентира, че украинците са свободен народ, който се е борил за отбрана на земята си доста пъти в историята и е имал собствен " личен път ".

" Днес ние водим война по този път и няма да дадем на никого нито парченце от своята земя... и няма да дадем на никого нито една част от своята история ", категоричен бе той.

" Гордеем се с нашите предшественици, които дружно с други нации от антихитлеристката коалиция победиха нацизма. И няма да позволим на никого да анексира тази победа, няма да позволим тя да бъде присвоена ", отсече Зеленски.

" Няма окови, които да заключат свободния ни дух. Няма окупатор, който да пусне корени в нашата свободна земя. Няма завоевател, който да ръководи свободния ни народ. Рано или късно ние печелим ", приключи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР