Украинският президент Володимир Зеленски обеща победа срещу Русия в специално

...
Украинският президент Володимир Зеленски обеща победа срещу Русия в специално
Коментари Харесай

Зеленски обеща победа над Путин

Украинският президент Володимир Зеленски даде обещание победа против Русия в особено послание към украинския народ във връзка годишнината от нахлуването на съветските сили в страната му.

В опустошената от война Украйна през днешния ден се организират възпоменателни церемонии.

Продължаващата към този момент една година война унищожи елементи от Украйна, разсели милиони, изолира Русия от света и аргументи повече от 150 000 жертви от всяка страна, съгласно западни източници.

Точно преди година съветският президент Владимир Путин изпрати войски през границата – ход, считан за наказване поради обръщането на Киев към Запада.

В днешното си обръщение към украинския народ президентът Володимир Зеленски почерта, че страната му ще победи. Във видео, публикувано до медиите и озаглавено „ годината на непобедимостта “, украинският водач си спомня по какъв начин се обърна към украинците преди година.

„ Преди една година на този ден, от същото това място, към седем сутринта, се обърнах към вас с малко изказване, траяло единствено 67 секунди. В него ви споделих, че Русия е почнала против нас пълномащабна война и че ние сме мощни. Готови сме на всичко. Ще победим всички. Защото ние сме Украйна! Така стартира 24 февруари 2022 година Най-дългият ден в живота ни. Най-трудният ден в новата ни история. Събудихме се рано и от този момент не сме заспивали. “

Зеленски приветства градовете, трансформирали се в нарицателни за хипотетични съветски военни закононарушения, като Буча, Ирпин и Мариупол, като „ столици на непобедимостта “. Той сподели: „ Никога няма да си починем, до момента в който съветските убийци не получат справедливо наказване “.

„ Ние ще победим всички закани – обстрели, бомби, ракети, дронове камикадзета, затъмнения, мраз. Ние сме по-силни от всички тези неща. Това беше година на устойчивост, година на съчувствие, година на смелост, на болежка, на вяра, на неизменност. Година на единение, година на непобедимост. Слава на Украйна! “

Украйна изненада, въодушеви и сплоти света, сподели още украинският президент и изрече признателност на съдружниците, сътрудниците и приятелите на Украйна за поддръжката през миналата година.

По мотив годишнината, европейските водачи одобриха декларация, в която обявиха, че Европейски Съюз ще продължи да поддържа Украйна в политическо, икономическо, филантропично, финансово и военно отношение, в това число посредством бързо координирано възлагане на публични поръчки от европейската индустрия.

Съединените щати и техните съдружници от Г-7 възнамеряват да разкрият нов пакет от наказания, а съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан сподели, че Вашингтон ще изпрати на Украйна още военни помощи на стойност 2 милиарда $.

Вчера Организация на обединените нации гласоподава с огромно болшинство резолюция, в която упорства Русия „ неотложно “ и „ абсолютно “ да изтегли войските си от Украйна.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР