Украинският президент Володимир Зеленски няма да отправи послание към депутатите

...
Украинският президент Володимир Зеленски няма да отправи послание към депутатите
Коментари Харесай

Зеленски няма да говори пред депутатите в първото заседание

Украинският президент Володимир Зеленски няма да насочи обръщение към депутатите на Това стана ясно след днешната среща сред партиите. От Възраждане, Българска социалистическа партия и Български напредък не участваха. Взето е решение на първия председателски съвет да се разиска по кое време Зеленски може да се включи онлайн и да се изкаже пред родните законотворци. Сезгин Мехмед от Движение за права и свободи изясни, че украинският президент няма да се включи в първото съвещание. Най-рано председателски съвет може да има след конституирането на Народно събрание. От Движение за права и свободи са " за " украинският президент да се изкаже пред депутатите.

Екатерина Захариева от ГЕРБ изрази страдание, че през днешния ден не се е стигнало до решение за първото съвещание по проблема Зеленски. От ГЕРБ желаят председателски съвет да има още на 19 октомври. Според Даниел Митов присъединяване на украинския президент в тържественото съвещание щяло да покаже нашата ангажираност към сериозната геополитическа обстановка.
 След като за Митрофанова няма покана в Народно събрание, ГЕРБ се сети да кани Зеленски
След като за Митрофанова няма покана в Народно събрание, ГЕРБ се сети да кани Зеленски

Внесено е предложение за нова работна среща, Възраждане няма да вземат участие

" Продължаваме промяната " и " Демократична България " не са съгласни украинският президент да направи послание на тържественото съвещание. Демократична България и Политическа партия нямали съществени причини против присъединяване на Зеленски в първото съвещание, съгласно Даниел Митов. Тепърва щяло да се обясни има ли евроатлантическо болшинство.

Стана ясно, че ГЕРБ са подготвени да отидат в понеделник на срещата , проведена от Българска социалистическа партия по тематиката инфлация, приходи, цени. Митов въпреки всичко посочи, че поради продънения бюджет на Асен Василев сме в тази икономическа обстановка. От ГЕРБ регистрираха, че поставените от левицата тематики са най-важните за страната, само че редно било да се дискутират, откакто депутатите положат клетва.

Надежда Йорданова от Демократична България напомни, че групировката в предходния парламент е предложила чуване на Володимир Зеленски. Демократична България ще внесат предложение за военна помощ за Украйна, само че към него няма да включат ГЕРБ, които също са " за ". Демократична България няма да поддържа държавно управление с мандата на партията на Бойко Борисов, по думите на Йорданова. Тепърва ПГ на Демократична България ще реши дали да взе участие в диалозите, желани от левицата.

Никола Минчев от Политическа партия посочи, че групировката желае Зеленски да бъде изслушан, само че първото съвещание не е подобаващото време. Според него имало болшинство това да се случи. Политическа партия ще поддържа военна помощ за Украйна.   " Продължаваме промяната " ще отидат на диалози с левицата. Не споделят мнението на президента, че политиците се занимавали с несъществени неща.

Лидерът на Възраждане не почете диалозите за Зеленски, само че пристигна при медиите. На въпрос за какво не са участвали, той отговори, че партията му няма място там, където се събира евроатлантическата навалица. Нормалните хора няма по какъв начин да сме там, имаме други задания, изясни Костадин Костадинов. Хората питали по кое време политиците ще се занимават с проблемите на България, а не с проблемите на Украйна. Иначе той подлага на критика темповете на дебилизация и инфантилизация в българската политика. Той е афектиран от отношението на политиците. " Възраждане " обмисля да предложения на първото съвещание съветския и беларуския посланици. Като партия те могат да го създадат. " Възраждане " няма да участва на срещата в понеделник по самодейност на Българска социалистическа партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР