Украинският президент Володимир Зеленски назначи нов посланик в България. Това

...
Украинският президент Володимир Зеленски назначи нов посланик в България. Това
Коментари Харесай

Зеленски сменя украинския посланик в София

Украинският президент Володимир Зеленски назначи нов дипломат в България. Това излиза наяве от, оповестен на формалния му уебсайт.

Олеся Илашчук Константинова ще смени Виталий Москаленко, който до момента оглавяваше украинската дипломатическа задача в София.

Посланикът на Украйна в Латвия също ще бъде заменен. На поста е назначен Анатолий Куцевол, който сега извършва длъжността на заместник-държавен секретар на Кабинета на министрите на Украйна.

Президентът Зеленски назначава нови дипломатически показа още в Бахрейн и Перу.

В петък украинският държавен глава организира среща с украинските посланици, на които са дискутирани дилемите на дипломатическия корпус за идната година. На конференция след срещата Зеленски заяви, че Украйна възнамерява да усили наличието си в Африка, като открие там 10 нови посолства, само че не уточни кои тъкмо ще бъдат тези страни.

В допълнение към новите посолства той разгласи, че Украйна ще сътвори и търговски представителства на стратегически места на континента, " където нашите ползи до момента са показани по-малко, в сравнение с е належащо ".

Във вечерното си слово Зеленски акцентира, че се приготвя " модернизиране " на дипломатическата работа, защото " идната година в действителност да бъде решаваща за войната ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР