Украинският президент Володимир Зеленски направи видеообръщение към европейските лидери, които

...
Украинският президент Володимир Зеленски направи видеообръщение към европейските лидери, които
Коментари Харесай

От какво има нужда Украйна, за да преживее зимата?

Украинският президент Володимир Зеленски направи видеообръщение към европейските водачи, които се събраха в Париж за интернационалната конференция " Солидарност с украинския народ ".

На конференцията се разисква възобновяване на украинската инфраструктура след масираните ракетни удари на Русия, които започнаха от средата на октомври. Домакин е френският президент Еманюел Макрон , а измежду участниците в събитието са ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, както и държавни ръководители на няколко европейски страни и интернационалните организации - общо 46 страни и 24 интернационалните организации . Както сподели самият Макрон, " това е индиректно доказателство, че Украйна не е сама ".
 Зеленски изиска от Г-7 среща на върха за Украйна
Зеленски изиска от Г-7 среща на върха за Украйна

Страните от Г-7 ще координират помощта, която ще бъде насъбрана за възобновяване на Украйна

Зеленски се обърна към участниците в конференцията с апел да оказват помощ на Киев , като формулира шест целта, които биха помогнали на Украйна да преживее зимата.

До края на сегашния отоплителен сезон в Украйна (а може би и по-дълго)  ще се нуждае от " незабавна помощ " от европейските страни, съобщи Зеленски.

За да преживее идната зима, Украйна би трябвало да се достави с към 2 милиарда кубически метра газ, за което Киев се нуждае и от помощта на западните си съседи.

Украйна се нуждае от , съоръжение за възобновяване на мрежи за високо напрежение, газови турбини . Евтините светодиодни лампи са различен значим детайл от снабдяването в изискванията на непрекъснати спирания на електрозахранването.

Зеленски изиска да се изпратят специфични задачи от представители на Европейския съюз , сходни на делегацията на МААЕ, която посети атомната електроцентрала в Запорожие. Тези задачи да създадат оценка на обекти от сериозната енергийна инфраструктура.
 Русия ще заплати за възобновяване на Украйна, решен Борел
Русия ще заплати за възобновяване на Украйна, решен Борел

Проучват се всички налични правни средства

Украинският президент изиска да се сътвори " Парижки механизъм " от многостранни срещи като днешната конференция, с цел да се " обезпечат навременни и ефикасни отговори на всяко предизвикателство, обвързвано с съветския енергиен тероризъм ".

Според Зеленски решаването на тези шест задания " освен ще разреши на Украйна да издържи зимата, само че и ще потвърди на всички антидемократични и антиевропейски сили, и преди всичко на Русия, че Европа се е научила да заобикаля бедствия и да пази жителите си допустимо най-добре ".

Русия стартира масирани удари против украинската енергийна инфраструктура два дни след бомбардировката на Кримския мост, за която упрекна Украйна. В края на октомври съветският президент Владимир Путин съобщи, че ракетните удари по Украйна са били в отговор на нападенията на украински дронове против военни кораби в Севастопол. " Отчасти е по този начин. Но това не е всичко, което можем да създадем ", сподели съветският президент.
 Унищожена е инфраструктура за 100 милиарда $ в Украйна
Унищожена е инфраструктура за 100 милиарда $ в Украйна

Eжедневните съветски удари не престават

Припомняме, че повече от 40 страни от Европа и развитите страни публично започнаха подготовката на " проект Маршал " за възобновяване на Украйна след съветската експанзия с така наречен Луганската декларация. Срещата в Швейцария обаче се състоя при започване на юли месец, когато вредите, нанесени от страна на съветските удари по инфраструктурата на Украйна, бяха доста по-малко. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР