Украинският президент Володимир Зеленски направи обръщение на английски език, в

...
Украинският президент Володимир Зеленски направи обръщение на английски език, в
Коментари Харесай

Зеленски призова света: Излезте на площадите и подкрепете Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски направи послание на британски език, в което прикани жителите по света да излязат на демонстрации в поддръжка на Украйна и да стачкуват против съветската военна инвазия. 

" Войната на Русия не е единствено против Украйна. Русия стартира война против свободата като такава. Това е единствено началото за Русия на украинска земя. Русия се пробва да победи свободата на всички хора в Европа и света. Опитва се да покаже, че единствено строгата и жестока мощ има значение. Че хората нямат значение, както няма значение и това, което ни прави народ ", сподели Зеленски във видеоклип. 

" Затова ви приканвам да застанете против войната. Започвайки от 24 март - тъкмо един месец след съветската инвазия. От този ден покажете своята позиция. Излезте от своите офиси, от домовете си, от учебните заведения и университетите. Излезте в името на мира. Излезте с украински знаци, с цел да подкрепите Украйна, свободата, живота. 

Излезте на площадите, на улиците. Накарайте ги да ви видят и чуят. Кажете, че хората имат значение. Свободата има значение. Мирът има значение. Украйна има значение. 

Излезте в центровете на своите градове, съберете се всички дружно, които желаете войната да спре ", сподели Зеленски. 

На 24 март е плануван и огромно шествие в центъра на София, което ще стартира от 18:30 ч. на площад " Независимост ". 

24 март е основен ден, тъй като по едно и също време ще се състоят три срещи на върха - на НАТО, Европейски Съюз и Г7. 

" Знам, че хората ще ни поддържат, само че е значимо и политиците да поддържат свободата. Знаем, че руснаците към този момент са почнали да лобират за своите ползи. Това са ползите на войната. Знаем, че работят с някои сътрудници, знаем, че желаят да извадят този проблем - съпротивата против войната. Но това е войната, която би трябвало да бъде прекъсната. На всички тези три срещи ще забележим - кой е другар, кой е сътрудник и кой ни съобщи за пари ", сподели още той. 

В изказването си Володимир Зеленски уточни, че нашествието на Русия към този момент цели заличаването на Украйна от лицето на земята. 

" Русия събира хора отвред, съоръжение, оръжия. Търси наемници по целия свят - всевъзможни отпадъци, които са способни да стрелят по почтени хора. Руските войски унищожават градовете ни, избиват цивилни безсистемно, насилвате дамите, отвличат деца, стрелят по бежанци, похищават филантропични конвои, мародерстват. Изгарят музеи, взривяват учебни заведения и лечебни заведения. Техни цели са университети, жилищни квартали, всичко ", сподели той. 

Зеленски обаче уточни, че първичните проекти на съветската войска са се провалили от началото. 

" Мислиха, че украинците ще се уплашат или че няма да се бият. Сгрешиха. Не знаят нищо за нас, не знаят нищо за свободата, какъв брой скъпа е тя. Не знаят по какъв начин свободата обогатява живота, дава му смисъл ", сподели още той. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР