Украинският президент Володимир Зеленски направи необявено посещение в Германия, съобщи

...
Украинският президент Володимир Зеленски направи необявено посещение в Германия, съобщи
Коментари Харесай

Изненадваща визита на Зеленски в Германия

Украинският президент Володимир Зеленски направи необявено посещаване в Германия, заяви неговият представител, до момента в който Киев се пробва да си обезпечи непрекъсната поддръжка от Запада.

Говорителят на Зеленски Сергей Никифоров съобщи, че задачата на пътуването е била " да посети военната база на Съединени американски щати във Висбаден, откъдето се координира помощта от сътрудниците " .

Following my visit to Norway, I arrived at the U.S. Army Command in Europe, which is based in Wiesbaden, Germany.

I was once again convinced of the excellent quality of U.S. military aid to Ukraine. We critically need it for the victory!

We expect that the U.S. Congress will…
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)
Началникът на кабинета на президента на Украйна Андрий Ермак разгласява просто немското знаме и стегнат бицепс.

Говорител на полицията в немската бизнес столица Франкфурт съобщи по-рано пред Агенция Франс Прес, че Зеленски е имал " срещи в региона на Рейн-Майн ".

Говорителят съобщи, че служители на реда са придружавали Зеленски от летището във Франкфурт към близкия Висбаден и краткотрайно са блокирали придвижването от съображения за сигурност.

" Политико " заяви, че немските отбранителни компании са получили 24 часа, с цел да изготвят лист на въоръжението, което може да бъде изпратено в Украйна през идната година, въз основа на искане на висши държавни чиновници към промишлеността.

Миналата година Министерството на защитата на Съединени американски щати сътвори нова организация във Висбаден, която да координира дълготрайната помощ за силите за сигурност.

Докато призоваваше съдружниците си в Европа и Съединени американски щати да продължат да поддържат Киев, Зеленски направи необявено посещаване в Осло за диалози с водачите на петте скандинавски страни в навечерието на основната среща на Европейския съюз в Брюксел.

Той се причисли към водачите на 27-те страни членки на Европейски Съюз посредством видеовръзка, като ги прикани да не подаряват на Русия политическа победа, отказвайки ѝ жизненоважна поддръжка.

По време на срещата на върха в Брюксел водачите на Европейски Съюз се концентрираха върху даването на Киев на четиригодишен пакет за финансиране в размер на 50 милиарда евро и съглашение за започване на публични договаряния за присъединение на Украйна към Европейски Съюз.

Както в Съединени американски щати, по този начин и в Европейски Съюз вътрешни различия попречват даването на пакети от помощи за Украйна на стойност милиарди долари.

Тъй като контраофанзивата, стартирана от Украйна през юли, не даде предстоящите резултати, Зеленски се пробва да ускори интернационалната поддръжка.

Украйна заяви, че е получила от Германия система за противовъздушна защита " Пейтриът ".

" Още една система за противовъздушна защита " Пейтриът " от Германия дойде в Украйна! ", съобщи украинското министерство на защитата в изказване в обществените мрежи, изброявайки новата военна помощ, в това число системи за разминиране. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР