Украинският президент Володимир Зеленски, който пристигна за среща с министрите

...
Украинският президент Володимир Зеленски, който пристигна за среща с министрите
Коментари Харесай

Зеленски иска от страните в НАТО далекобойни ракети, системи за ПВО и боеприпаси

Украинският президент Володимир Зеленски, който дойде за среща с министрите на защитата от страните в НАТО в Брюксел, изиска от съдружниците обезпечаването на ракети с отдалечен обхват. Той посочи, че това е належащо за изтласкването на съветските сили, нахлули преди повече от година в неговата страна.

Имаме потребност от съответни неща – с изключение на ракети, трябват ни също системи за противовъздушна защита и муниции, уточни украинският водач. По неговите думи Украйна е съвсем подготвена да стартира договарянията за присъединение към Европейски Съюз. Зеленски прикани да се откри метод запорираното съветско имущество да бъде употребявано за възобновяване на неговата страна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг добави, че на двудневната си среща министрите на защитата ще обсъдят бъдещото присъединение на Украйна към алианса и обезпечаването на спомагателна поддръжка за Киев. Той разясни, че даването на средства за противовъздушна защита е значимо за отбраната на хората, реколтата и инфраструктурата в Украйна.

По неговите думи диалозите ще обзет също битката с " Ислямска страна " в Ирак, напрежението в Косово и повреждането на газопровод и съобщителен кабел в Балтийско море сред Финландия и Естония. Столтенберг съобщи, че в случай че се откри съзнателно посягане над инфраструктура на страна от НАТО, отговорът ще бъде обединен и съдбоносен.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР