Украинският президент Володимир Зеленски каза в петък, че украинските войски

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза в петък, че украинските войски
Коментари Харесай

Зеленски: Нашите войски успяха да стабилизират ситуацията в Харковска област

Украинският президент Володимир Зеленски сподели в петък, че украинските войски са съумели да стабилизират обстановката с настъплението на съветската войска в северната част на Харковска област. Думите му са представени от Руската работа на Би Би Си.

Според него съветските войски са напреднали 10 километра.

" Основното за през днешния ден е, че нашите отбранителни сили стабилизираха обстановката... Днес нашите отбранителни сили стабилизираха руснаците там, където са сега. Най-дълбоката точка на тяхното нахлуване е 10 километра ", сподели Зеленски.

, че темпът на съветските настъпателни интервенции в северната част на Харковска област продължава да понижава и че съветските войски са напреднали на не повече от 8 км от границата в Харковска област.

Зеленски акцентира в изявление за ABC News на 16 май, че. Според него, Русия няма да може да превземе град Харков, в случай че украинските сили получат две системи за противовъздушна защита Patriot, които да разположат в региона. През последните дни се правят разнообразни ракетни удари, с цел да влошат украинската защита и да накарат жителите да изоставен града.

Украинският министър на вътрешните работи Игор Клименко заяви, че като пречат на жителите да се изтеглят. Задържането и бързата екзекуция на цивилни е военно закононарушение и е емблематично за държанието на съветските сили във всички окупирани украински територии. Организацията на обединените народи (ООН) заяви през декември 2023 година, че е документирала минимум 142 случая на изтезания на украински цивилни от съветски сили.
 Топ пълководец на НАТО не има вяра, че Русия прави стратегически пробив в Харков
Топ пълководец на НАТО не има вяра, че Русия прави стратегически пробив в Харков

Според Каволи, руснаците нямат задоволително войски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР