Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че руският му колега

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че руският му колега
Коментари Харесай

Зеленски обяви, че Путин е убил шефа на Вагнер Пригожин и се оплака от забавяне на военните помощи

Украинският президент Володимир Зеленски сподели през днешния ден, че съветският му сътрудник Владимир Путин стои зад гибелта на ръководителя на военната компания " Вагнер " Евгений Пригожин, който предишния месец почина при самолетна злополука, съобщи Ройтерс.

Зеленски не показа доказателства, с цел да поддържа изказванието си, отбелязва въпреки всичко организацията.

" Фактът, че той умъртви Пригожин - или най-малко това е информацията, която имаме, не друга - също приказва за това какъв брой е разумен и какъв брой е слаб ", съобщи той на конференция в Киев в отговор на въпрос за Путин.

Зеленски сподели още, че за страната му става все по-трудно и постепенно да обезпечи стягане на глобите против Русия и нужните оръжия за отбиване на силите на Москва, съобщи Ройтерс.

На конференция в Киев той съобщи, че в случай че украинската войска е била получила по-мощни оръжия, почналото преди три месеца контранастъпление на Украйна е щяло доста по-бързо да реализира триумфи на южния и източния фронт.

" Войната забавя ход. Това е правилно, признаваме го. Всички процеси се усложняват и забавят: от глобите до даването на въоръжение ", уточни Зеленски в своята тирада, чийто текст беше оповестен на интернет страницата на украинското президентство.

По мотив обвиняванията на Зеленски за гибелта на Пригожин, Ройтерс отбелязва, че Кремъл даде обещание да бъдат разследвани всички възможни аргументи за самолетната злополука, в това число и опцията за " нещо неправилно ". Говорителят Дмитрий Песков дефинира догатките, че Путин е наредил гибелта на Пригожин и хората му, като " безспорна неистина ".

Това лято Пригожин поведе несполучлив протест, който представляваше най-голямата опасност за ръководството на Путин, откогато той пристигна на власт през 1999 година. Това накара съветския президент да упрекна водачите на метежа в " измяна " и " забиване на нож в гърба ".

По време на почналото преди 23 години ръководство на Путин доста негови критици починаха при неразбираеми условия или се разминаха на косъм със гибелта, отбелязва Ройтерс.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР