Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че Русия ще се

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че Русия ще се
Коментари Харесай

Зеленски: Тази зима Русия ще се опита да унищожи електрическата система на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски сподели през днешния ден, че Русия ще се опита тази зима да " унищожи " електрическата система на страната му, както предходната година, когато ускори масираните удари против сериозната инфраструктура, съобщи Франс прес.

" Тази зима съветските терористи още веднъж ще се опитат да унищожат нашата електрическа система “, сподели Зеленски в ежедневното си видеообщение, предавано в обществените мрежи, и добави, че представителите на украинските управляващи са „ изцяло наясно с заплахата “.

Междувременно Нидерландия отпуска нов пакет помощ за Украйна за 102 милиона евро (199 милиона лева). Средствата ще бъдат ориентирани към промени и подготовка на страната за зимата. Това заяви РБК-Украйна, като се базира на пресслужбата на държавното управление на Нидерландия.

Както означават от ведомството, 60 милиона евро (117 милиона лева) от този пакет ще бъдат ориентирани към поддръжка за нидерландски компании, които желаят да оказват помощ за възобновяване на Украйна. Със средствата ще се покрият застраховки на експортни заеми за платежни опасности на вложения и покупко-продажби в страната.

В същото време ще бъдат изхарчени още 30 милиона евро (58.53 милиона лева) за закупуване на газ и доставка на части за електропреносни мрежи, с цел да се помогне на Украйна да се приготви за зимата и възможните съветски удари.

Останалите - 12 млн. евро (23.41 милиона лева), ще бъдат ориентирани в поддръжка на деокупираните територии и Международния валутен фонд, който оказва помощ на Украйна да реализира промени.

Инфо: Българска телеграфна агенция, Агенция " Фокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР