Украинският президент Володимир Зеленски изрази увереност, че ЕС ще продължи

...
Украинският президент Володимир Зеленски изрази увереност, че ЕС ще продължи
Коментари Харесай

Зеленски отново поиска от ЕС замразените руски 200 млрд. евро

Украинският президент Володимир Зеленски изрази убеденост, че Европейски Съюз ще продължи да дава финансова поддръжка на страната му и още веднъж настоя замразените съветски активи да се употребяват за възобновяване на Украйна, съобщи Ройтерс.

Евросъюзът в четвъртък се съгласи да стартира с Украйна и Молдова договаряния за присъединението им, само че унгарският министър председател Виктор Орбан наложи несъгласие на пакета от помощи за Украйна в размер на 50 милиарда евро, напомня Българска телеграфна агенция.

" Процесът на договаряния няма да бъде елементарен, само че най-важното е, че исторически сме взели решение в интерес на едно нещо: Украйна постоянно ще бъде част от нашия общ европейски дом ", сподели Зеленски във тазвечерното си видеообръщение.

Основният фокус на изявлението му беше върху въпроса за възможното изземване на замразените съветски активи и потреблението им за възобновяване на опустошената от войната страна. " Активите на терористичната страна (Русия) и нейните съдружници би трябвало да бъдат употребявани в поддръжка на Украйна, с цел да се защитят животи и хора от съветския гнет. Това ще бъде заслужено ", акцентира Зеленски.

ЕС замрази съветски активи на стойност над 200 милиарда евро, като по-голямата част от тях се намират в Белгия, отбелязва Ройтерс.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР