Украинският президент Володимир Зеленски изрази готовност да проведе преговори за

...
Украинският президент Володимир Зеленски изрази готовност да проведе преговори за
Коментари Харесай

Зеленски: Готов съм за диалог с Русия, но не и за капитулация


Украинският президент Володимир Зеленски изрази подготвеност да организира договаряния за статута на сепаратистките райони в източната част на страната и анексирания от Русия черноморски полуостров Крим . В ефира на Зеленски обаче даде да се разбере, че няма да отстъпи пред настояванията на Москва за признание на независимостта на самопровъзгласилите се " национални републики ", както и на съветското ръководство над Крим.

" Готов съм за разговор - не сме подготвени за капитулация ", съобщи той. " Можем да обсъдим и да намерим компромис за това по какъв начин тези територии ще продължат да живеят ".

Според него е значимо да се обърне внимание на това по какъв начин се оправят хората там, които желаят да бъдат част от Украйна . " Въпросът е доста по-сложен от елементарното признание. Това е следващият ултиматум, а ние не сме подготвени за ултиматуми ", сподели той.

Зеленски още веднъж прикани съветския президент Владимир Путин да договаря непосредствено. " Това, което би трябвало да се направи, е президентът Путин да стартира да приказва, да стартира разговор, вместо да живее в информативен балон без О2 . "

Украинският президент още веднъж прикани за основаване на зона, неразрешена за полети , над територията на страната му, като съобщи, че става въпрос за попречване на ракетни удари по цивилен обекти.

По отношение на НАТО Зеленски изрази отчаяние. Той съобщи, че Алиансът не е подготвен да одобри Украйна за собствен член . " Алиансът се опасява от спорни неща и борба с Русия ", сподели той.

Президентът загатна, че ще се въздържи от молби за присъединение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР