Украинският президент Володимир Зеленски иска от Германия да подкрепи страната

...
Украинският президент Володимир Зеленски иска от Германия да подкрепи страната
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Западът ще търси отговорност от Русия

Украинският президент Володимир Зеленски желае от Германия да поддържа страната му, като се причисли към коалиция за доставка на съвременни изтребители.

Това беше и главната поръчка, която даде Зеленски на срещата си с канцлера Олаф Шолц в Берлин. След Рим, където Володимир Зеленски и премиера Джорджа Мелони, украинският президент дойде в Германия на знаково посещаване.

" За Украйна е доста значимо да координираме напъните ", сподели Зеленски.
 Папата загатна за загадка задача за мир в Украйна
Папата загатна за загадка задача за мир в Украйна

Ватиканът даде обещание да помогне за връщането на украинските деца, отведени в Русия

Шолц не се ангажира с съответния въпрос, заявявайки, че Германия е доставила на Украйна огромно количество оръжия с акцент на системите за противовъздушна защита, които разрешават на Украйна за защищити небето си. От началото на войната Берлин е дал на Киев поддръжка на стойност 17 милиарда евро.

Акцент в изказването на Шолц беше поръчката, че Западът ще търси отговорност за дейностите на Русия в Украйна.

Германия дружно с сътрудниците си ще се опита да потърси отговорност от съветската страна за дейностите й в Украйна. Олаф Шолц също по този начин акцентира големите геополитически последствия от спора в Украйна.
 Киев: Докладът на ОССЕ за депортираните деца изправя Русия на съд за военни закононарушения
Киев: Докладът на ОССЕ за депортираните деца изправя Русия на съд за военни закононарушения

Според Организацията, има доказателства за нарушавания правата на депортираните украинчета

Украйна е подготвена за мир, само че това не може да значи заледяване на спора и приемане на съглашение под диктата на Русия, уточни немският канцлер, само че уточни, че Русия би трябвало да изтегли войските си и нещата няма да се получат по никакъв различен метод.

" Трябва да кажем на всички места, че Украйна е подготвена за мир , само че с право и с нашата цялостна поддръжка изисква това да не значи просто заледяване на спора и че Русия ще диктува изискванията ", сподели Шолц, имайки поради бразилската самодейност за мир, огласена от президент Лула да Силва.

" Хубаво е, когато и други страни поставят старания за реализиране на мир, само че би трябвало да се има поради, че този мир не може да бъде против Украйна ", съобщи канцлерът.
 Китай изпраща специфичен делегат в Украйна и Русия като част от мирните старания
Китай изпраща специфичен делегат в Украйна и Русия като част от мирните старания

Целта е той да помогне за реализиране на политическо споразумяване на украинската рецесия

" Трябва да кажем на страните от Южна Америка, Африка, Азия, че няма двоен стандар т, че проблемите, които съществуват там, ни засягат еднообразно. Нападенията на мощна страна против прилежаща страна са проблем и за нас, в случай че се случват далеко ", продължи Шолц. " Продоволствената сигурност, повишението на цените - това са проблеми, с които доста страни би трябвало да се борят. И повода за тях е в Москва ", счита той.

Зеленски изрази готовността страната му да разисква идващи извън оферти за мир , с цел да се постави завършек на пълномащабната инвазия на Русия, само че уточни, че тези оферти би трябвало да се основават на личната позиция на Киев и на кротичък проект, съобщи Ройтерс.

Той категорично акцентира, че по време на офанзивните си дейности украинските войски няма да нападат съветска територия , а ще освобождават своята.
 Зеленски за контраофанзивата: Светът ще я види, а Русия ще я усети
Зеленски за контраофанзивата: Светът ще я види, а Русия ще я усети

В изявление за италианските медии

В неделя украинският президент категорично благодари на немския президент Франк-Валтер Щайнмайер за помощта и поддръжката за Украйна за отблъскването на съветската експанзия. " В най-трудния миг от актуалната история на Украйна Германия потвърди, че е наш същински другар и благонадежден съдружник... Заедно ще победим и ще върнем мира в Европа ", написа в посланието си в книгата за посетители. В посланието си Зеленски направи и жест след определението " фантастична взаимност " благодарността към немския народ беше изречена на немски език.

Германските издания напомнят, че при започване на войната връзките сред украинския президент и немският му сътрудник не бяха лесни , като едвам през октомври предходната година и то от трети опит. Украйна и украинските политици регистрират значително Щайнмайер, като някогашен външен министър на Германия, и като виновен за тесните връзки сред Германия и Руската федерация, в това число и в енергийната сфера, които се развиваха за сметка на Украйна и в някаква степен предопределиха самочувствието на Кремъл да нападне Украйна преди година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР