Украинският президент Володимир Зеленски иска да посети ООН, за да

...
Украинският президент Володимир Зеленски иска да посети ООН, за да
Коментари Харесай

Зеленски иска да посети ООН за годишнината от руската инвазия

Украинският президент Володимир Зеленски желае да посети Организация на обединените нации, с цел да направи послание по време на съвещание на високо ниво на 193-членното Общо заседание на организацията.

Събранието е планувано в навечерието на първата годишнина от съветската инвазия на 24-ти февруари 2022 година, заяви първият заместник-министър на външните работи на Украйна Емине Джапарова, представена от Асошиейтед прес.

В изявление за организацията Джапарова уточни, че за сходна аудиенция обаче ще е нужно да са налице редица фактори, съобщи Българска телеграфна агенция. Като такива тя посочи преди всичко ситуацията на бойното поле и предизвестието на украинското разузнаване, че Русия приготвя " доста сериозна атака за февруари ".

" Нашият президент желае да пристигна, той има волята и желанието да го направи. Независимо от всичко обаче дали това посещаване ще стане факт, ще зависи от ситуацията в региона на сигурността ", заключи украинската заместник-външна министърка.

Ако Зеленски отиде в Организация на обединените нации, това ще бъде едвам второто му задгранично посещаване от началото на войната в Украйна. На 21 декември той направи изненадваща аудиенция във Вашингтон, с цел да се срещне с най-важните си поддръжници във войната с Русия - президента Джо Байдън и членовете на американския Конгрес, на които благодари за поддръжката и сподели, че " обратно на всички упования " Украйна към момента се държи.

Украинският непрекъснат представител при Организация на обединените нации Сергий Кислиця заяви, че Общото заседание е насрочило за 23-ти февруари диспути на високо ниво за войната, които ще бъдат последвани на идващия ден от съвещание на Съвета за сигурност на министерско ниво.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР