Украинският президент Володимир Зеленски гръмна по българския си колега и

...
Украинският президент Володимир Зеленски гръмна по българския си колега и
Коментари Харесай

Политико: Президентът Зеленски гръмна по българския си колега и от двете цеви

" Украинският президент Володимир Зеленски гръмна по българския си сътрудник и от двете дула (б.р. - идиом в британския език, значи да критикуваш мощно, да размажеш в спор, да накажеш) в замяна на реплики в София ", по този начин европейското издание на " Политико " разказа срещата сред президентите Зеленски и Радев в четвъртък. " Политико " е американска вестникарска компания, поделение на немския медиен тръст " Аксел Шпрингер ".

Разговорът сред двамата президенти бе избран като " телевизионна замяна на реплики, в която Зеленски се разгласи срещу опълчването на Радев на въоръжаването на Украйна ".

Разтревоженият български президент, очевидно сюрпризиран от възмущението на Зеленски, помоли телевизионните камери да изоставен залата.

" Зеленски беше на посещаване в България основно с цел да се срещне с пронатовската и проевропейска администрация на министър-председателя Николай Денков, която поддържа износа на оръжие за Украйна и също по този начин изследва способи за продажба на нуклеарно съоръжение ", написа още " Политико ", представено от " 24 часа ".

От изданието дефинират президента Радев като " някогашен шеф на военновъздушните сили, който е по-благосклонен към Русия и нееднозначен във връзка с НАТО ", а съгласно тях срещата е минала даже по-зле от предстоящото.

" Украинската делегация седеше с каменно лице, като понякога се мръщеше и водеще бележки, до момента в който българският президент обясняваше, че " няма военно решение " и че " повече и повече оръжия няма да решат казуса ".

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР