Украинският президент Володимир Зеленски е уволнил началника на държавната гвардия,

...
Украинският президент Володимир Зеленски е уволнил началника на държавната гвардия,
Коментари Харесай

Заради заговор за убийството на Зеленски: Шефът на украинската гвардия е уволнен

Украинският президент Володимир Зеленски е уволнил началника на държавната армия, откакто на седми май двама от чиновниците ѝ са били арестувани поради хипотетичен скрит план за убийството му.

Зеленски разгласява декрет за " освобождение на Сергий Леонидович Руд от длъжността шеф на Департамента за държавна отбрана на Украйна ".

В него не се показва повода за отстраняването на Руд, нито негов заместител на поста, оповестява Ройтерс.

 Владимир Путин предложи Михаил Мишустин за министър председател на Русия Светът 2 мин. Владимир Путин предложи Михаил Мишустин за министър председател на Русия  Въздушна паника прекъсна конференцията на Зеленски и Мецола в Киев Светът 2 мин. Въздушна паника прекъсна конференцията на Зеленски и Мецола в Киев  Подготвяли убийството на Зеленски: Двама украински полковници са задържани Светът 2 мин. Подготвяли убийството на Зеленски: Двама украински полковници са задържани  След атентата: Русия заплаши Украйна с пъкъл, Киев упрекна Путин в организирането на стрелбата Светът 7 мин. След атентата: Русия заплаши Украйна с пъкъл, Киев упрекна Путин в организирането на стрелбата  Владимир Путин предложи Михаил Мишустин за министър председател на Русия Светът 2 мин. Владимир Путин предложи Михаил Мишустин за министър председател на Русия  Въздушна паника прекъсна конференцията на Зеленски и Мецола в Киев Светът 2 мин. Въздушна паника прекъсна конференцията на Зеленски и Мецола в Киев  Подготвяли убийството на Зеленски: Двама украински полковници са задържани Светът 2 мин. Подготвяли убийството на Зеленски: Двама украински полковници са задържани  След атентата: Русия заплаши Украйна с пъкъл, Киев упрекна Путин в организирането на стрелбата Светът 7 мин. След атентата: Русия заплаши Украйна с пъкъл, Киев упрекна Путин в организирането на стрелбата

По-рано тази седмица Службата за сигурност на Украйна (СБУ) разгласи, че е заловила двама мъже, полковници от службата за държавна защита, упрекнати в скрит план за убийството на Зеленски .

„ Убийството е трябвало да бъде подарък за Владимир Путин “, споделят още от СБУ.

Двамата полковници са арестувани по съмнение, че са предавали секретна информация на конкурентната съветска работа за сигурност ФСБ. Целта на мъжете била да накарат човек, непосредствен до Зеленски, да го плени, а по-късно да постави завършек на живота му. Те ще бъдат съдени за държавна измяна, могат да получат пожизнен затвор

Не се показва към кой миг хипотетичният скрит план е бил осуетен.

Уволненият Сергий Руд е оглавявал отдела, който следи за персоналната сигурност на президента, други висши чиновници и техните фамилии от 2019 година насам.

Зеленски е цел за Русия, откогато тя нахлу в страната през февруари 2022 година Миналата година той съобщи, че е наясно с най-малко пет осуетени заговора за ликвидиране против него.

По първични данни шпионската група е възнамерявала да убие и ръководителя на СБУ Василий Малюк и Кирил Буданов - началник на организацията за военно разузнаване.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР