Украинският президент Володимир Зеленски е уверил западните си съюзници, че

...
Украинският президент Володимир Зеленски е уверил западните си съюзници, че
Коментари Харесай

FT: Зеленски пак обещава да ускори контранастъплението

Украинският президент Володимир Зеленски е уверил западните си съдружници, че контраофанзивата на украинските въоръжени сили е на път да " набере скорост ", написа Financial Times, като отбелязва, че " западните управляващи са разтревожени от бавния прогрес на интервенцията ".

Украинският водач е разговарял посредством видеовръзка с интернационалните водачи в региона на сигурността на четиридневния Аспенски конгрес по сигурността, където е бил разискван темпът на украинската контраатака.

Според Зеленски украинските въоръжени сили са съумели да стартират да отблъскват съветските сили едвам преди седмица - доста по-късно, в сравнение с Киев се е надявал, - защото преди този момент украинските въоръжени сили не са разполагали с нужните муниции, оръжия и подготвени бойци.

Принудителното закъснение на началото на интервенцията разреши на Русия да минира нужната ѝ територия и да издигне отбранителни линии.

Но динамичността на фронта е на път да се промени - даде обещание Зеленски, като още веднъж повтори настояването си съдружниците да усилят доставките на ракети с отдалечен обхват и да дават на Украйна съвременни изтребители.

Джейк Съливан, консултант по националната сигурност на Съединени американски щати, съобщи на форума, че резултатите от военните старания на Украйна ще станат ясни едвам откакто Киев задейства изцяло силите си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР