Украинският президент Володимир Зеленски е посетил разрушения град Бахмут, неотдавнашен

...
Украинският президент Володимир Зеленски е посетил разрушения град Бахмут, неотдавнашен
Коментари Харесай

Украинският президент е посетил фронтовия град Бахмут

Украинският президент Володимир Зеленски е посетил опустошения град Бахмут, скорошен център на едни от най-интензивните боеве във войната на Русия, съобщи Ройтерс, като се базира на известие от канцеларията на президента. Източният град е сцена на " яростни борби " сред украинските бранители и съветските инвазивни сили, добави Киев, заяви Българска телеграфна агенция.

По време на визитата си президентът Зеленски е разговарял с военни чиновници и е връчил военни оценки.

По-рано този месец той сподели, че опитите на Русия да превземе Бахмут са трансформирали източноукраинския град в руини. " Окупаторите в действителност унищожиха Бахмут, следващия град в Донбас, който съветската войска трансформира в опожарени руини ", добави президентът.

Бахмут остана под украински надзор през съвсем 10-месечната война, осуетявайки проектите на Русия да превземе Донецка област, която е част от граничещия с Русия регион Донбас.

Превземането на Бахмут ще прекъсне украинските снабдителни артерии и ще отвори път за нахлуване на съветските сили към Краматорск и Славянск - основни украински замъци в Донецка област.

Проруски сепаратисти управляват част от Донецка и прилежащата на нея Луганска област от 2014 година Твърди се, че главната мощ в офанзивите против Бахмут са наемници от частната военна компания " Вагнер ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР