Украинският президент Володимир Зеленски е на корицата на реномираното американско

...
Украинският президент Володимир Зеленски е на корицата на реномираното американско
Коментари Харесай

Зеленски: Руснаците бяха на косъм да ме заловят

Украинският президент Володимир Зеленски е на корицата на реномираното американско списание " Тайм " и в изявлението си за него споделя, че в първите часове от нашествието руснаците са били на косъм от залавянето или убийството му.

Пред журналиста Саймън Шустър Зеленски разказва по какъв начин съветските войски са били доста покрай реализирането на проектите си да завладяват държавния квартал още в първия ден на нахлуването, като заловят президента и фамилията му. 

След като бомбардировките почнали, Зеленски и брачната половинка му Елена отишли да кажат на 17-годишната си щерка и 9-годишния си наследник да се приготвят да изоставен дома, до момента в който в близост се чували детонации. Украинските военни съобщили на президента, че съветски щурмови екипи са се спуснали с парашути в Киев, с цел да убият или заловят него и фамилията му. 

В нощта от първия ден на войната към държавния квартал избухнали престрелки, охранителите в комплекса изгасили осветлението и донесли бронежилетки и автомати за Зеленски и близо дузина негови помощници. Руснаците са създали два опита да щурмуват комплекса, до момента в който фамилията на Зеленски към момента е било вътре.

На идната вечер, откакто отхвърлил предложенията да иде на по-сигурно място - в това число да бъде евакуиран от американски и английски сили, което би му разрешило да сътвори държавно управление в заточение - Зеленски излязъл на двора, с цел да запише известното към този момент видеосъобщение на телефона си (б.р. - Зеленски излъчи в " Туитър " по какъв начин обикаля сутринта на 26 февруари по пустите улици и ободрява сънародниците си):

" В оня миг - споделя Зеленски. - в действителност осъзнах ролята си във войната. Разбираш, че те следят, ти си знак. Трябва да действаш по метода, по който би трябвало да работи президентът ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР