Украинският президент Володимир Зеленски днес отправи апел към британските депутати

...
Украинският президент Володимир Зеленски днес отправи апел към британските депутати
Коментари Харесай

Зеленски към британските депутати: Въпросът за нас сега е да бъдеш или да не бъдеш

Украинският президент Володимир Зеленски през днешния ден насочи зов към английските депутати да създадат повече, с цел да оказват помощ на страната му да се бори против Русия и да санкционират, по думите му тази "терористична страна ", съобщи Ройтерс. Той съобщи, че Украйна ще продължи да се бори, без значение от цената, съобщи Българска телеграфна агенция.

В своето послание към английския парламент той беше посрещнат с аплодисменти и ставане на крайници от претъпканата зала .

Зеленски разказа съветската инвазия ден по ден, изброи употребяваните оръжия и убитите цивилни и разказа неналичието на храна и вода, от която страдат доста хора.

Облечен в маслиненозелена тениска, той благодари на премиера Борис Джонсън ,

който се пробва да поеме лидерска роля в поддръжката за Украйна против Русия, за помощта, която към този момент е дал, само че съобщи, че Англия и другите западни страни би трябвало да създадат повече.

Той прикани за още интернационалните наказания против Москва, зона, неразрешена за полети над Украйна и Западът да разгласи Русия за "терористична страна ".

"Въпросът за нас в този момент е да бъдеш или да не бъдеш ...

Мога да ви дам безапелационен отговор: несъмнено да бъдеш ", сподели Зеленски пред депутатите по видеовръзка посредством преводач, цитирайки пиесата "Хамлет " на Уилям Шекспир.

"Няма да се предадем и няма да загубим .

Ще се борим до края по море и въздух, ще продължим да се борим за земята си, без значение от цената. Ще се бием в горите, в полята, по крайбрежията, на улиците ", сподели той, припомняйки тирада на английския министър председател по време на Втората международна война Уинстън Чърчил.

Джонсън, който се пробва да поеме централна роля в интернационалния отговор на съветската инвазия ,

сподели, че Англия ще продължи да доставя Украйна с оръжия и да "затяга икономическото менгеме " към съветския президент Владимир Путин.

Той съобщи, че Англия ще спре вноса на съветски нефт

- ход, който съгласно негов стопански министър ще бъде последователно въведен до края на годината, с цел да бъдат сведени до най-малко на спиранията на доставките.

" Ще използваме всички вероятни способи: дипломатически, филантропични и стопански ...

до момента в който Владимир Путин не се провали в това пагубно начинание и Украйна още веднъж стане свободна ", сподели Джонсън, след което беше бурно приветстван от депутатите.

Зеленски разказа войната пред английските законодатели като нещо, което Украйна не е почнала или поискала, само че което страната му би трябвало да докара до край. "Не желаеме да изгубим това, което е наше, нашата страна Украйна ", сподели той.

Вижте още:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР